Završena humanitarna akcija ,,Jedan slatkiš – jedno dijete“

Povodom humanitarne akcije ,,Jedan slatkiš – jedno dijete’’ koja se organizuje  po osamnaesti put, dana 28.12.2022. godine,u 13 h u holu naše škole održana je svečana dodjela paketića uz prisustvo Djeda Mraza. Akciju je realizovala Nevladina organizacija „Milenijum“ u saradnji sa Savjetom učenika JU CSŠ „Petar Kočić“ na čelu sa profesoricom Sanelom Vidović, Centrom za socijalni rad , Udruženjem građana  C. E. Z. A. R.  i Crvenim krstom.

 Cilj ove akcije bio je prikupljanje i podjela paketića  za djecu iz socijalno-ugroženih porodica povodom novogodišnjih praznika, a upakovano je i podijeljeno 317 paketića. Učestvovalo je oko 30 volontera na području naše opštine. Među njima najaktivniji su bili: predsjednik Savjeta učenika Ljubiša Šumar, delegati Savjeta učenika Nina Obad, Tamara Majstorović, Đorđe Gužvić, a zatim i volonteri Anđela Jovičić, Daniel Gudalović i Nikolina Atlagić, učenici III razreda ekonomskih tehničara, te mnogi drugi. Ove godine Djeda Mraz je bio učenik IV1 gimnazije Vuk Bajić.

Nina Nikolić, učenica IV1 gimn. izjavila je:

„Već četvrtu godinu zaredom učestvujem u ovoj humanitarnoj akciji i svake godine se osjećam ispunjenije kada vidim koliko ova akcija izmamljuje osmijeha na lica djeci koja sama sebi ne mogu priuštiti slatkiše za predstojeće praznike. Apelujem na mlađe generacije da u što većem broju narednih godina učestvuju u ovoj akciji jer naše malo nekome znači mnogo“.

 „Otkako idem u srednju školu učestvujem u ovoj humanitarnoj akciji. Mnogo me ispunjava kada svojim doprinosom usrećujem ljude, a naročito djecu za novogodišnje praznike. Takođe, veoma mi je drago kada vidim da dosta mojih vršnjaka isto tako učestvuje u ovoj humanitarnoj akciji i kako smo u toku akcije svi dosta složni kako bismo pomogli djeci kojoj je pomoć potrebna“, izjavio je učenik trećeg razreda ekonomskih tehničara, Đorđe Gužvić.     

Milica Vujasin IIIbt

Nedeljka Stanić IIIbt