Uspješno održano humanitarno veče trećeg jedan gimnazije

Fotografija-28Dana 16.12.2017. godine u Domu kulture u Srpcu je održano humanitarno veče „U susret pahuljama“ koje je organizovao III1 gimnazije. Učenici naše škole su na ovaj način dali doprinos prikupljanju humanitarnih sredstava za odlazak učenika slabijeg imovnog stanja na matursku ekskurziju.

Treći jedan je pripremio zanimljiv program. Poeziju su recitovale članice Poetske grupe „Dikcionarij“, Dajana Barašin i Katarina Šaponja. Nekoliko plesnih tačaka izveli su članovi Plesnog kluba „Ritam“, a potom su  program dopunili plesni pokreti višestrukih prvaka BiH, Živojina Suvajca i Isidore Cvijetić.

Učešće na manifestaciji su uzeli i mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“ koji su otpjevali nekoliko pjesama uz muzičku pratnju  profesora Nedeljka Kusića. 

Najmlađi su se posebno obradovali dolasku Djeda Mraza koji je svim mališanima uručio poklon paketiće koji su nabavljeni uz pomoć brojnih sponzora. Takođe je organizovana i tombola na kojoj su posjetioci imali priliku da osvoje tri vrijedne nagrade. Manifestaciji su prisustvovali direktor škole, Milenko Živanić, kao i mnogobrojni profesori.

Po završetku programa, u holu Doma kulture su se mogli isprobati slani i slatki specijaliteti domaće kuhinje koje su pripremili učenici. Posjetioci su imali priliku dati dobrovoljan prilog.

„Jako sam zadovoljna organizacijom i količinom novčanih sredstava koju smo prikupili. Takođe mi je drago što su učenici našeg razreda imali priliku učestvovati i u programu. Nadam se da ćemo uspjeti pomoći što većem broju učenika i da će u narednom periodu biti još ovakvih akcija“, izjavila je Sonja Stojičević, predsjednik III1 razreda gimnazije.

„Veoma mi je drago što su građani svojim dolaskom uveličali naš program ogranizovan u prazničnom duhu, te svojim donacijama omogućili da pružimo pomoć učenicima slabijeg imovnog stanja“, naglasila je Dijana Cvijanović, jedan od organizatora ove humanitarne akcije.

„Realizacija ove akcije i humanost koju su pokazali moji đaci me prijatno iznenadila i oduševila. Po svim dosadašnjim akcijama vidi se da učenici III1 gimnazije teže razvitku humanosti kao jedne od osnovnih ljudskih vrijednosti. Trud, rad i zalaganje se uvijek isplati, jer sakupljenih 1500 KM istinski nije mala cifra, te ćemo dodjelom ovog iznosa u zajednički fond omogućiti većem broju učenika odlazak na matursku ekskurziju. Naravno, treba napomenuti da je ovo samo jedna od mnogih akcija koje će biti sprovedene u narednom periodu“, dodala je profesorica Nevena Stamenić, razredni starješina III1 gimnazije.

Andrea Ivanović, III1 gimnazije

Ivona Stojić, III1 gimnazije