Uspješno održan proljećni kros

U petak 12. maja održan je Dan sporta u našoj školi. U sklopu Dana sporta održan je proljećni kros za sve učenike škole. Od ukupnog broja koji iznosi 439, učestvovalo je 320 učenika naše škole. Učenici su u 7.30 časova imali čas sa odjeljenjskim starješinama pri čemu je objašnjen redoslijed trčanja i podijeljeni listići sa imenima. Kros je održan u 8 kategorija, četiri za  dječake i isti broj za djevojčice.

U 8.30 časova je počela  prva trka četvrtog razreda u kojoj su učestvovale djevojčice, a u 8.40 časova održana je druga trka za djevojčice trećeg razreda, u 8.50 treća trka drugih razreda za djevojke, i u 9.00 četvrta trka prvih razreda za djevojke.

Potom su sa početkom u 9.10 časova trčali četvrti razredi dječaka, te su u razmaku od po 10 minuta uslijedile trke trećih, drugih i prvih razreda dječaka.

Dječaci su trčali od  ulaza u Vrbasku ulicu do stadiona FK Sloge i još jedan krug oko stadiona. Djevojke su trčale od skretnice za stadion i takođe još jedan krug oko stadiona.

U kategorji dječaka četvrtih razreda prvo mjesto je osvojio Karan Bojan, drugo mjesto Đurđević Igor, dok je treće mjesto pripalo učeniku Tomić Ognjenu. U kategoriji djevojčica iste generacije prvo mjesto je zauzela Đukić Adrijana, drugo Vučinić Dragana i treće Šnjegota Maria.

U kategorji dječaka trećih razreda prvo mjesto je osvojio Majstorović Živojin, drugo mjesto Todorović David, dok je treće mjesto pripalo učeniku Sember Lazaru. U kategoriji djevojčica iste generacije prvo mjesto je zauzela Mihaljčuk Ivana, drugo Suvajac Sonja i treće Trivunić Veronika.

U kategorji dječaka drugih razreda prvo mjesto je osvojio Đorđević Saša, drugo mjesto Vulin Aleksandar, dok je treće mjesto pripalo učeniku Škrbić Mladenu. U kategoriji djevojčica iste generacije prvo mjesto je zauzela Stojičević Sonja, drugo Ivanović Andrea i treće Berendika Daria.

U kategorji dječaka prvih razreda prvo mjesto je osvojio Šnjegota Aleksandar, drugo mjesto Zvizdalo Slavko, dok je treće mjesto pripalo učeniku Lakić Luki. U kategoriji djevojčica iste generacije prvo mjesto je zauzela Pantelić Violeta, drugo Lakić Teodora i treće Majstorović Mihaela.

Tradicionalna manifestacija proljećnog krosa je uspješno održana, te su učenici i profesori veoma zadovoljni.

Andrea Ivanović, II1 gimazije  

Ivona Stojić, II1 gimnazije

Luka Rauš, II1 gimnazije