Uspješno održan proljećni kros i Dan otvorenih vrata

U petak 20. aprila održan je Dan sporta u našoj školi. U sklopu Dana sporta održan je proljećni kros za sve učenike škole. Učenici su u 7.30 časova imali čas sa odjeljenjskim starješinama pri čemu je objašnjen redoslijed trčanja i podijeljeni listići sa imenima. Kros je održan u 8 kategorija, četiri za  dječake i isti broj za djevojčice.

U 8.30 časova je počela  prva trka četvrtog razreda u kojoj su učestvovale djevojke, a u 8.40 časova održana je druga trka za djevojke trećeg razreda, u 8.50 treća trka drugih razreda za djevojke, i u 9.00 četvrta trka prvih razreda za djevojke.

Potom su sa početkom u 9.10 časova trčali četvrti razredi dječaka, te su u razmaku od po 10 minuta uslijedile trke trećih, drugih i prvih razreda dječaka.

Dječaci su trčali od  ulaza u Vrbasku ulicu do stadiona FK Sloge i jedan krug oko stadiona. Djevojke su trčale od skretnice za stadion i takođe jedan krug oko stadiona.

U kategorji momaka četvrtih razreda prvo mjesto je osvojio David Todorović iz IV2 gimnazije, drugo mjesto Dušan Rakić iz IVet/bt, dok je treće mjesto pripalo učeniku Milanu Smiljaniću iz IV2 gimnazije. U kategoriji djevojaka iste generacije prvo mjesto je zauzela Nikolina Jungić iz IV2 gimnazije, drugo Ivana Mihaljčuk iz IVet/bt i treće Veronika Trivunić iz IV2 gimnazije.

U kategorji dječaka trećih razreda prvo mjesto je osvojio Nikola Stanišljević iz III2 gimnazije, drugo mjesto Saša Đorđević iz IIIam, dok je treće mjesto pripalo učeniku Miroslavu Žujiću iz IIIam. U kategoriji djevojaka iste generacije prvo mjesto je zauzela Sonja Stojičević iz III1 gimnazije, drugo Andrea Ivanović iz III1 gimnazije i treće Daria Berendika iz IIIet.

U kategorji dječaka drugih razreda prvo mjesto je osvojio Kristijan Pantelić iz IImt, drugo mjesto Luka Lakić iz IIet, dok je treće mjesto pripalo učeniku Mili Nježiću iz IIam. U kategoriji djevojaka iste generacije prvo mjesto je zauzela Violeta Pantelić iz IIet, drugo Teodora Lakić i treće Mihaela Majstorović iz II2 gimnazije.

U kategorji dječaka prvih razreda prvo mjesto je osvojio Nikola Živanić iz I1 gimnazije, drugo mjesto Sanel Mitrović iz Iug, dok je treće mjesto pripalo učeniku Đorđu Trivuniću iz I1 gimnazije. U kategoriji djevojaka iste generacije prvo mjesto je zauzela Anita Novaković iz I1 gimnazije, drugo Željana Mitrić iz Iug i treće Sanja Gačić iz I2 gimnazije.

Tradicionalna manifestacija proljećnog krosa je uspješno održana, te su učenici i profesori veoma zadovoljni.

Pored ovog događaja, petak je obilježio i Dan otvrenih vrata, gdje su se učenici osnovnih škola mogli upoznati sa prostorijama srednjoškolskog centra, predmnetnim profesorima i predmetima škola koje će moći upisati. Takođe od 9 časova u holu škole maturantima su se predstavili predstavnici brojnih fakulteta iz Banje Luke i okoline.

Na kraju je održano takmičenje u malom fudbalu za dječake, a za djevojke je organizovano takmičenje u odbojci, te su pobjednici ovih takmičenja nagrađeni tortama.

Andrea Ivanović, III1 gimnazije

Isidora Cvijetić, III1 gimnazije

Dajana Barašin, III1 gimnazije