Uspješno održan proljećni kros i Dan otvorenih vrata

U petak 3. maja održan je Dan sporta u našoj školi. U sklopu Dana sporta održan je proljećni kros za sve učenike škole. Učenici su u 7.30 časova imali čas sa odjeljenjskim starješinama pri čemu je objašnjen redoslijed trčanja i podijeljeni listići sa imenima. Kros je održan u 4 kategorije, dvije za  dječake i isti broj za djevojčice.

U 8.30 časova je počela  prva trka četvrtog i trećeg razreda u kojoj su učestvovale djevojke, a u 8.40 časova održana je druga trka za djevojke drugog i prvog razreda.

Potom su sa početkom u 9.10 časova trčali četvrti i treći razredi dječaka.

Dječaci su trčali od  ulaza u Vrbasku ulicu do stadiona FK Sloge i jedan krug oko stadiona. Djevojke su trčale od skretnice za stadion i takođe jedan krug oko stadiona.

U kategoriji momaka četvrtog i trećeg razreda prvo mjesto je osvojio Nikola Stanišljević iz IV2 gimnazije, drugo mjesto Luka Lakić iz IIIet, dok je treće mjesto pripalo učeniku Momčilu Milijaševiću iz III1 gimnazije.  U kategoriji djevojaka istih generacija prvo mjesto je zauzela Sonja Stojičević iz IV1 gimnazije, drugo Daria Berendika iz IVet i treće Violeta Pantelić iz IIIet.

U kategoriji dječaka drugog i prvog razreda prvo mjesto je osvojio Nikola Živanić iz II1 gimnazije, drugo mjesto Sanel Mitrović iz IIug, dok je treće mjesto pripalo učeniku Denisu Kovačeviću iz II2 gimnazije. U kategoriji djevojaka istih generacija prvo mjesto je zauzela Željana Mitrić iz IIug, drugo Sanja Gačić iz II2 gimnazije i treće Aleksandra Vučić iz II1 gimanzije.

Tradicionalna manifestacija proljećnog krosa je uspješno održana, te su učenici i profesori veoma zadovoljni.

Pored ovog događaja u petak je obilježen i Dan otvorenih vrata, gdje su se učenici osnovnih škola mogli upoznati sa prostorijama srednjoškolskog centra, predmetnim profesorima i predmetima škola koje će moći upisati. Takođe od 9 časova u holu škole maturantima su se predstavili predstavnici brojnih fakulteta iz Banje Luke i okoline.

Na kraju je održano takmičenje u malom fudbalu za dječake, a za djevojke je organizovano takmičenje u odbojci.

 

Dejana Smiljanić, II1 gimnazije