Uspješno održan Dan sporta i Dan otvorenih vrata

U petak, 22.04.2016. godine u našoj školi je održan Dan sporta i Dan otvorenih vrata. Ova manifestacija je započela proljećnim krosom na gradskom stadionu, a završila turnirom u malom fudbalu na školskom igralištu. Svi učenici su u 7.30 časova imali čas odjeljenjske zajednice pri čemu su odjeljenjske starješine objasnile učenicima redoslijed trčanja, te izvršile podjelu listića sa imenima. Kros je održan u osam kategorija podijeljenih po razredima, tačnije četiri ženske i isto toliko muških grupa.

Proljećni kros je uspješno realizovan u periodu od 8.20 do 9.30 časova, a pobjednici su:

Plasman

Angažovanjem Savjeta roditelja škole, donatorskim sredstvima prvoplasirani učenici će biti nagrađeni trenerkama, za druga mjesta nagrade će biti patike, dok su za treća mjesta kao nagrade predviđene sportske majice i parfemi. Nagrade će biti uručene na dodjeli diploma maturantima 20. juna 2016. godine. Uprava škole, nastavno osoblje, Savjet roditelja i učenici ovom prilikom se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način potpomogli održavanje proljećnog krosa, a posebnu zahvalnost zaslužuju donatori (firme, preduzeća i pojedinci)  čijim sredstvima će biti obezbijeđene nagrade. To su:

“Texoprom” d.o.o.
Z.T.R. “Tandem GD”
“Likord Company” d.o.o.
“NINKA” d.o.o. Srbac
“Tatomir-Comerc” d.o.o.
“Limex Milinčić”
“Metalex & W.S.” d.o.o.
“Pekara Sunce”
S.T.R. “Madonna”
SUR Kafe bar “Dom mladih”
S.Z.K.R. “Lenateks”
Kafana “Stari Srbac”
“Pekoteka Centar”
Trivunić Goran
Vidović Radojica
Sveštenik Sarić Željko
Sveštenik Kusturić Aleksandar
Sveštenik Topić Slaviša
Đukić Slaviša
Dević Branko
Savić Drago

Po završenom krosu u holu škole je predstavljen Sajam preduzeća za vježbu ekonomskih i turističkih tehničara, koji je otvoren u četvrtak, 21. aprila. Od 10.00 časova je održana promocija fakulteta za maturante, a od 11.00 časova  Dan otvorenih vrata za učenike osnovne škole. Osnovcima su  predstavljena zanimanja koja će  moći upisati u narednoj školskoj godini u našoj škola pri čemu su oni istovremeno organizovano po grupama obišli prostorije škole.

Dan sporta je završen turnirom u malom fudbalu, a pobjednik je ekipa III (trećeg) razreda.

                                                                                  Andrea Ivanovic, I1 gimn.  Andrea Ivanović, I1 gimnazije