Uspješno održan Dan sporta i Dan otvorenih vrata

U petak, 29. 04.2022. godine u našoj školi održan je Dan sporta u sklopu kojeg je uspješno održan i proljećni kros. Dan sporta se tradicionalno organizuje kao manifestacija u okviru promocije zdravih stilova života i razvijanja svijesti o potrebi fizičke aktivnosti. U 7:30 časova svi učenici imali su čas sa odjeljenskim starješinama na kojem im je objašnjen raspored trčanja, te podijeljeni listići sa imenima. Nakon toga su otišli do igrališta Fudbalskog kluba „Sloga“ gdje je i održan kros.

Učenici su bili podijeljeni u četiri grupe, dvije za djevojčice, kao i dvije za dječake. Kros je započeo u 8:10 trkom učenica 3. i 4. razreda, a prva tri mjesta zauzeli su redom Višnja Sančanin, učenica razreda gimnazije, Maja Milašinović, učenica III razreda ekonomskih/bankarskih tehničara i Tamara Majstorović, učenica    razreda gimnazije. Drugu grupu činile su učenice 1. i 2. razreda. U ovoj grupi prvo mjesto zauzela je Lana Nikolić, učenica I razreda frizera, drugo mjesto Anđela Radujko, učenica I razreda frizera, a treće mjesto Mirela Aleksić, učenica I razreda ekonomskih tehničara.

Nakon takmičenja ženskih grupa počelo je takmičenje muških grupa. Prvu trku istrčali su učenici 3. i 4. razreda, a prvi do cilja stigli su redom David Šarić, učenik  razreda gimnazije, Dragan Pelengić, učenik IV razreda mašinskih tehničara i Nemanja Jeličić,učenik IV razreda ekonomskih tehničara. Naredna trka održana je između učenika 1. i 2. razreda gdje je prvo mjesto osvojio učenik II razreda ekononomskih tehničara, Danijel Gudalović, drugo mjesto Stojan Crnčević, učenik I razreda bravara/zavarivača, a treće mjesto pripalo je Arseniju Sariću, učeniku I razreda frizera.

Po završetku krosa, učenici su se vratili u Školu gdje su održani turniri u malom fudbalu i odbojci. Prvo mjesto u turniru u odbojci osvojila je grupa učenika III i IV razreda, dok su u turniru u malom fudbalu prvo mjesto zauzeli učenici I razreda bravara/zavarivača.

Pored Dana sporta, od 11 do 13 časova održan je i Dan otvorenih vrata  za maturante osnovnih škola sa naše opštine. Učenike su dočekali predstavnici uprave Škole, kao i predstavnici učenika iz trećih i četvrtih razreda. Maturanti osnovci su imali priliku da kroz prezentacije predmetnih profesora upoznaju četiri školska programa: gimnaziju, ekonomiju, mašinske tehničare i frizersku školu. Prezentacije su podrazumijevale isticanje suštine svake struke, njene uloge i značaja u budućem obrazovanju, kao i upoznavanje sa nastavnim planovima i programima.

Tatjana Smiljanić Ict

Gabrijela Čekić IVgimn.

Jelena Petković IVgimn.

Anđela Stanišljević IVgimn.