Ugostitelji u sklopu praktične nastave pripremaju brojne specijalitete

Učenici prvog razreda ugostiteljske škole u sklopu praktične nastave pripremaju mnogobrojne specijalitete u kuhinji naše škole. Sa njima vrijedno radi profesorica Maja Mojević koja se trudi da im pruži kvalitetno znanje koje će im biti korisno u budućoj karijeri. Učenici pokazuju veliko interesovanje, a podijeljeni su u dvije grupe. U prvoj grupi ima 9 učenika, a u drugoj 8. Učenici su maksimalno angažovani u pripremanju hrane. Pripremaju jela o kojima uče u teorijskoj nastavi u I razredu.

„Učenici su zainteresovani za rad na praktičnoj nastavi. Sve ide po planu i nadam se da će tako ostati“, izjavila je profesorica Maja Mojević.

 Vrijeme pripreme jela zavisi od prirode sastojaka i složenosti postupka. Učenici pripremaju razne vrste jela, kao što su jela za doručak, topla predjela, salate, supe i slično. Sam proces pripremanja teče tako što se učenici podijele u grupe i svi dobiju svoj zadatak koji će obavljati. Pripremanje hrane nastaviće se do kraja školske godine, svake srijede u trajanju od 5 časova. Učenici imaju u planu da za kraj polugodišta i kraj školske godine pripremaju  torte, kolače i druge poslastice. Učešće u takmičenjima nije planirano za ovu školsku godinu, ali se nadaju da će ih biti u narednom periodu.

„Na praktičnoj nastavi mi je jako zanimljivo. Volim pripremati razna jela i nadam se da ću napredovati u struci i dobiti zaposlenje“, rekla je učenica iz prvog razreda ugostiteljske škole, Jovana Manić.

 

                  Svjetlana Petković, IV et