Ugostitelji najbolji na Kozari

Tradicionalna privredno-turistička manifestacija pod nazivom “Dani zime na Kozari” odrzana je po dvanaesti put u nedjelju 4.2.2018. godine. Da je riječ o veoma važnom i lijepom događaju, svjedočio je veliki broj posjetilaca među kojima su bili i učenici trećeg razreda ugostitelja naše škole. Manifestacija je obuhvatila niz dešavanja među kojima je i bilo gastro-takmičenje turističko-ugostiteljskih škola, na kome su naši učenici osvojili prvo mjesto. Učenici  David Nuždić, Milan Ristić i Ljubomir Sanković bili su zaduženi za pripremu kotlića, tj. lovačkog gulaša sa njokama, dok su Nebojša Pantelić,  Vojislava Trninić,  Milica Mitrić,  Željana Novaković,  Tamara Bosančić , Dijana Dujaković  i  Nada Stojković  bili zaduženi za pripremu i dekorisanje štanda na kojem su bili izloženi kolači koje su učenice pripremile kod svojih kuća, domaći sokovi i rakija, suhomesnati proizvodi, dzemovi i slično. Podršku i pomoć su im pružale njihova razrednica, profesorica stručnih predmeta Maja Mojević i profesorica ekonomske grupe predmeta Vesna Sovilj.  Ugostitelji su svojili prvo mjesto, te su im uručene novčane nagrade i pehar.

“Tradicionalna manifestacija “Dani zime na Kozari” za moje prijatelje i mene predstavljala je veliko uzbudjenje zbog odlaska i takmičenja. Nismo se nadali da ćemo uspjeti osvojiti prvo mjesto, ali sa velikim trudom i željom zajedno smo uspjeli. Želim da se zahvalim našoj razrednoj profesorici Maji Mojević i naravno profesorici Vesni Sovilj koje su nas bodrile”,  rekao je Milan Ristić, učenik trećeg razreda ugostiteljske škole.

“Srećna sam i ponosna na sve učenike koji su sami, bez ičije pomoći, organizovali odlazak  i pripremili se za takmičenje, te osvojili prvo mjesto”, istakla je profesorica Maja Mojević.

Vladana Kragulj, IImtVladana