Učenik IVet Nemanja Bobić učestvovao na regionalnom sastanku mRESURS-a

Predstavnici mRESURS-a (Mreža savjeta učenika Republike Srpske)  banjalučke regije prisustvovali su regionalnom sastanku 22. i 23.09. 2018. godine u prostorijama Doma omladine u Banjoj Luci. Među učesnicima je, kao delegat savjeta učenika naše škole, bio i učenik IVet, Nemanja Bobić.

Tokom dvodnevnog trening – programa srednjoškolci banjalučke regije razgovarali su o problemima sa kojima se susreću tokom rada u svojim školama. Održano je nekoliko diskusija na temu prakse, praktične nastave te samog odnosa između učenika, profesora i uprave škole. Takođe je izabrano novo rukovodstvo banjalučke regije.

“Veoma sam zadovoljan organizacijom samog treninga. Upoznao sam se sa načinom rada mRESURS-a i stekao sam brojna iskustva. Drago mi je sto sam imao priliku da upoznam učenike iz drugih škola banjalučke regije sa kojima ću, nadam se, ostati u kontaktu. Sve u svemu bila je to jedna veoma dobra prilika da se nauči nešto novo što će mi pomoći u borbi za bolje obrazovanje”, rekao je Nemanja.

Jedna od značajnih tema trening – programa je obilježavanje Dana srednjoškolaca koji će se održati sedamnaestog novembra, pod parolom “Mi nismo problem, mi smo resurs ove drzave”. Srednjoškolci smatraju da svojim radom i aktivizmom mogu doprinijeti unapređenju kako svoje zajednice tako i Bosne i Hercegovine.

Dio aktivnosti  u vezi Dana srednjoškolaca će se realizovati u Banjoj Luci. Dana sedamnaestog novembra, učenici srednjih škola će se okupiti na Trgu Krajine gdje će šetnjom kroz centar grada skrenuti pažnju na učeničku populaciju. U našoj opštini članovi Savjeta učenika JU CSŠ “Petar Kočić” organizovaće šetnju i simbolični “flash mob” na platou ispred opštine.

Srednjoškolci su razgovarali i o akciji “Okrugli sto” koju bi realizovale sve škole banjalučke regije. Ova akcija ima za cilj kako poboljšanje odnosa između profesora i učenika,tako i ostvarivanje  što bolje praktične nastave i prakse u tehničkim školama.

Rukovodstvo regije naredne školske godine sačinjavaju:
Lana Knežević (SSC Gemit Apeiron) – predsjednica,
Daniel Grabovac (Tehnološka škola) – 1. potpredsjednik,
IvonaUzelac (Medicinska škola) – 2. potpredsjednik,
Jovan Erceg (Muzička škola “Vlado Milošević”) – PR.

                                                                                                                                     Isidora Cvijetić IV1gimn.