UČENICI VUKOVCI

Ove školske godine u našu školu upisano je devet vukovaca. Svako od njih istakao se prije svega po marljivom učenju, a onda i po vrlinama i manama. Da bismo saznali više o njima i njihovim planovima napravili smo kratku reportažu.

Dora Jeftić (gimnazija)

Dora Jeftić će kako kaže, osnovnu školu pamtiti po jako dobrim nastavnicima i prijateljima. Do sada je učestvovala na raznim takmičenjima poput matematike i demokratije. Gimnaziju je upisala jer pretpostavlja da je to najbolja podloga za njeno dalje školovanje. U novoj školi se prilagodila vrlo dobro, ali za dobre rezultate treba jako mnogo truda i rada. Najviše se ističe iz hemije, matematike i biologije. Član je Informatičke sekcije i dopada joj se rad većine profesora. U budućnosti se vidi kao mlada, uspješna i srećna žena, ispunjena poslom i ciljevima koje je postigla. Za sebe kaže da je ambiciozna, iskrena i poštena, a mladima poručuje da uvijek imaju svoj cilj i da teže ka tome da ga ostvare.

  Konstantin Popović (gimnazija)

Konstantin Popović se kroz svoje školovanje posebno istakao znanjem iz informatike. U osnovnoj školi učestvovao je na raznim takmičenjima od kojih je istakao regionalno iz srpskog jezika i informatike. Izabrao je baš gimnaziju jer nije bio siguran za šta da se opredijeli. Trenutno je član Informatičke sekcije i u budućnosti se planira posvetiti tome. Za sebe je istakao da je druželjubiv, opušten i pomalo tvrdoglav, a mladim ljudima je poručio da žive život za sebe, a ne za druge

Anđela Lukić (gimnazija)

Anđela Lukić je upisala gimnaziju jer smatra da je to odlična podloga za dalje školovanje. Još od osnovne škole, od ruke joj posebno ide matematika. U sedmom razredu osvojila je prvo, a u osmom drugo mjesto na opštinskom takmičenju iz matematike. Nova škola joj se jako dopada, smatra da su profesori, društvo i odnosi u razredu mnogo bolji nego u osnovnoj. U slobodno vrijeme bavi se crtanjem i slikanjem. U budućnosti bi voljela studirati matematiku, putovati po svijetu i upoznati se sa mnogim narodima, kulturama i običajima. Kao najdraže predmete istakla je matematiku, biologiju, kulturu religije i hemiju. Smatra da je tvrdoglava, skromna, stidljiva i uporna, a mladima poručuje da cijene obrazovanje, da budu više empatični prema drugima i da bez obzira na sve nastoje da svijet gledaju u pozitivnom svjetlu.

Marko Malešević (gimnazija)

Marko Malešević je osebno interesovanje pokazao za stoni tenis, a na takmičenju juniora osvojio je visoko 3.mjesto u Republici Srpskoj.Učestvovao je na regionalnom takmičenju i osvojio 7. mjesto. Trenutno vodi sekciju stonog tenisa i u budućnosti se vidi kao ostvaren igrač, ali sa završenim fakultetom i porodicom. Gimnaziju je upisao kako bi proširio svoje vidike i dobio savršenu ideju šta treba upisati nakon srednje škole.  Uklopio se veoma dobro, ali smatra da je gradivo teže nego u osnovnoj školi. Nije želio da govori o svojim osobinama jer smatra da je ljepota u očima posmatrača, a mladim ljudima je poručio da razmisle prije nego što nešto kažu, i da ne uče zbog ocjene jer ona nije mjerilo znanja.

Anica Aleksić (gimnazija)

Anica Aleksić je kroz osnovnu školu bila uspješna na svim poljima.Voli raznolikost i upravo iz tog razloga je i upisala gimnaziju. Učestvovala je na brojnim takmičenjima poput matematike i muzičkog. U novoj školi se prilagodila veoma dobro, a trenutno je član Matematičke i Odbojkaške sekcije kao i školskog hora. Svoje slobodno vrijeme provodi tako što igra rukomet, pjeva i pleše. U budućnosti planira upisati logopediju, i vidi se kao srećna i ispunjena mlada žena. Za sebe je istakla da je ljubazna i duhovita, ali često i tvrdoglava, a mladim ljudima je rekla da slijede svoje snove.

Marko Savanović (gimnazija)

Marko Savanović kaže da je gimnaziju upisao jer žei dati sebi vremena da bi mogao da se odluči šta hoće biti u životu. Uklopio se veoma dobro i smatra da su neki predmeti čak i lakši nego u osovnoj školi. Životni snovi su mu da osnuje srećnu porodicu i stabilan posao u inostranstvu . Trenutno planira upisati neki fakultet povezan sa računarima i vidi se kao uspješan i ostvaren čovjek. Kao najdraže predmete istakao je engleski jezikmi istoriju. Za sebe je rekao da je vrijeda i uporan, ali i lijen i ponekad napet, a mladim ljudima je poručio da se više baziraju na sreću u životu nego na novac, iako on predstavlja rješenje za većinu današnjih problema.

Tatjana Smiljanić (carinski tehničar)

Tatjana Smiljanić će se svoje osnovne škole, kako kaže, sjećati po važnim životnim lekcijama koje je naučila. Smjer carinskog tehničara izabrala je jer smatra da je bolje fokusirati se samo na jednu oblast i imati vremena i za druge aktivnosti. U osnovnoj školi učestvovala je na mnogim takmičenjima od kojih se najviše ističu fizika, muzičko, matematika i srpski.Vrlo dobro se prilagodila u novoj školi i dopada joj se način rada naših profesora. Trenutno je član Novinarske sekcije, a u slobodno vrijeme piše poeziju. U budućnosti želi ispuniti sve svoje ciljeve, posjetiti mnogo mjesta i naučiti razne jezike. Kao najdraže predmete izdvojila je engleski, srpski i njemački jezik, a za sebe je rekla da je iskrena, marljiva i ponekad tvrdoglava.Mladim generacijama poručila je da slušaju svoje srce, da se uvijek bore za svoje snove i da ih slijede bez obzira na to šta drugi misle.

Tamara Smiljanić (carinski tehničar)

Tamara Smiljanić upisala je smjer carinskog tehničara da bi više učila o jednoj oblasti i imala više vremena za sebe i svoje hobije. Kao svoje najveće uspjehe istakla je takmičenje iz matematike, vjeronauke i muzičkog. Nosi pozitivne utiske iz novog okruženja i smatra da se veoma dobro uklopila. U slobodno vrijeme se bavi crtanjem i trenutno je član Likovne sekcije. Poslije srednje škole planira upisati fakultet, ali još uvijek razmatra za šta se opredjeliti. Voljela bi da se posveti umjetnosti, učenju jezika, kao i putovanjima. Od ruke joj najbolje idu jezici i kultura religije, a za sebe je istakla da je snalažljiva, voli pomagati drugima, ali je pomalo neodlučna i tvrdoglava. Mladima je poručila da se trude da ostvare svoje ciljeve, ali i da sebi dozvole da pogriješe.

 Sonja Mikić (ekonomski tehničar)

Sonja Mikić će osnovnu školu će pamtiti kao period u kom je naučila mnogo i otkrila svoja najveća interesovanja. Ekonomsku školu upisala je jer smatra da je to jedini stručni smjer koji joj se dopada i kojim se želi baviti. Učestvovala je na opštinskom takmičenju iz fizike i tamo osvojila visoko prvo mjesto, ali nažalost nije se plasirala dalje zbog epidemiološkog stanja. Nova škola je ispunila i više od njenih očekivanja i nada se da će tako ostati. U slobodno vrijeme bavi se crtanjem, slikanjem i pisanjem kraćih sastava, a trenutno je i član Likovne sekcije. Još uvijek se dvoumi između struke i hobija kada je riječ o fakultetu, ali ono što želi postići je uspješna poslovna karijera i stabilan stambeni položaj. Za sebe je rekla da je povučena, kreativna i brižna, a mladim ljudima je poručila da svoje mišljenje nikad ne prilagođavaju mišljenju drugih ljudi i da ne dozvole da ih to sputava.

Novinar: Marijana Mrđa, IIg