Učenici premijerno pogledali film “Južni vetar”

Dana 1.11.2018. godine, 41 učenik iz II i III razreda ekonomskih tehničara i II razreda gimnazije naše škole zajedno sa profesoricama Brankom Keser i Adrianom Vučenović prisustvovali su premijernom prikazivanju novog filma „Južni vetar“ u Banjoj Luci. Učenici su se uputili ka Banjoj Luci oko 14 časova. Vrijeme do prikazivanja filma proveli su šetajući najpoznatijim banjalučkim šetalištem, Gospodskom ulicom, a nazad u Srbac su se vratili oko 20:30 časova.
Producent filma je poznati srpski režiser Miloš Avramović, a neke od glavnih uloga tumačili su: Miloš Biković, Ivaylo Zahariev, Dragan Bjelogrlić, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Aleksandar Berček i mnogi drugi, od kojih su mnogi prisustvojali premijeri.
Ovaj kriminalistički film inspirisan je autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u beogradsko podzemlje i oslikava suštinsku borbu između dobra i zla. Istovremeno, to je poučna priča upućena mladima, ispričana kroz isprepletene sudbine njihovih vršnjaka i svih onih koji su, u želji za boljim životom, napravili pogrešan izbor.
Svoj utisak o filmu iznio nam je učenik III razreda ekonomske škole, Stefan Suvajac: „Film „Juzni vetar“ mi je zaista fenomenalan i zanimljiv. Zasnovan je na odličnoj osnovi, međutim ima tu raznih upečatljivih scena, ali sve je to današnjica koja nas okružuje. Film je odlično prihvaćen kod publike, a uskoro će se prikazivati i u Kanadi i u SAD-u, što je jos veći plus za srpsku kinematografiju i bardove našeg glumišta.“

Slavica Belenzada, IIImt
Vladana Kragulj, IIImt