Učenici naše škole u posjeti Mašinskom fakultetu u Banjoj Luci

U petak 15 . marta u 10 časova učenici IIImt , IVmt, Icnc i nekoliko učenika iz IV razreda gimnazije u pratnji profesora mašinske grupe predmeta : Mirka Tatića , Dalibora Nježića i Bojana Hinića posjetili su Mašinski fakultet u Banjoj Luci . Učenici su imali organizovan besplatan prevoz na fakultet .

Odmah po dolasku učenicima se obratio dekan Mašinskog fakulteta , Darko Knežević . Govorio je o nastavku školovanja na Mašinskom fakultetu i mogućnostima koje nudi, kao i velikoj potražnji mašinskih inženjera  proizvodnog usmjerenja . Učenici su imali  priliku da pitaju sve što ih zanima . Učenici su se veoma zainteresovali za studijske programe koje fakultet nudi .

Nakon izlaganja , učenici su podijeljenji u nekoliko grupa radi lakšeg i kvalitetnijeg obilaska većine prostorija na fakultetu . Prilikom obilaska mogli su da vide labaratoriju za motore i vozila , robotsku ćeliju za MIG zavarivanje , simulator za pneumatiku , hidraulički simulator i slično.

„Smatram da je ovaj odlazak bio jedna jako dobra prilika da se učenici koji planiraju upisati mašinstvo ili neki drugi tehnički fakultet upoznaju sa prostorijama fakulteta, ali i načinom rada i samim profesorima. Drago mi je što smo obišli većinu laboratorija i što su nam detaljno objasnili kako funkcioniše svaka od njih. Ono što bih izdvojila kao nešto što mi se najviše dopalo jeste katedra za mehatroniku“, izjavila je učenica IV gimnazije, Isidora Cvijetić.

Slavica Belenzada, IIImt