Učenice naše škole najbolje na regionalnom debatnom takmičenju u Banjoj Luci

            Dana 22.02.2015. godine održano je regionalno debatno takmičenje u Banjoj Luci na temu Vršnjačko nasilje. Na ovom takmičenju učenice naše škole Jovana Tatić i Zorana Kljajčin osvojile su prvo mjesto, dok je Jovana proglašena za najboljeg govornika. One su članice debatnog kluba „Gims“ iz Srpca koji već nekoliko godina uspješno vodi pedagog škole Žarko Brkanlić.

Na takmičenju su pored ekipe iz Srpca učestvovale i ekipe iz Brčkog, Novog Grada, dvije ekipe iz banjalučke gimnazije i jedna ekipa iz Katoličkog centra Banja Luka. Zbog spriječenosti trećeg člana Jovana je izbrana za prvu i treću poziciju u ekipi.

“Prije samog takmičenja održane su radionice na temu Vršnjačko nasilje koje je izvodio debatni klub iz banjalučke Gimnazije. Nakon toga su održane dvije kvalifikacione runde, a potom polufinale u kome smo se takmičile sa banjalučkom Gimnazijom. Istakla sam  da se protiv vršnjačkog nasilja treba boriti snagom argumenata, a ne argumentom snage“, izjavila je Jovana Tatić.

Jovana je dodala da će se sa svojom ekipom potruditi da osvoji dobre rezultate na državnom takmičenju koje će se u aprilu održati u Sarajevu.