Učenice ekonomske škole ostvarile zavidne rezultate na republičkim takmičenjima

Dana 20. 4. 2019.god. održano je Republičko takmičenje iz Knjigovodstva na kojem je učenica Nataša Savić iz IVet osvojila 2. mjesto.

Takođe, dana 11. 5. 2019. god. održano je Republičko takmičenje iz Monetarne ekonomije i bankarstva koje je obuhvatalo modul Finansijska tržišta. Na ovom takmičenju Nataša Savić je ponovo ostvarila odličan rezultat i osvojila prvo mjesto, dok je Isidora Brkić, takođe učenica iz IVet , osvojila četvrto mjesto.

Učenice  je za oba takmičenja pripremala profesorica Lela Bakić koja je oduševljena uspjehom svojih učenica :

„Srbački učenici kojima predajem su u  posljednjih nekoliko godina ostvarili odlične uspjehe, i  to pet prvih i dva druga mjesta na takmičenjima iz Monetarne ekonomije i bankarstva, a ostvarili su i značajne uspjehe iz Knjigovodstva. Ovi uspjesi su dokaz da ova škola treba da ostane, a ne da se ukine, kao što je predlagano“.

„Drago mi je što sam ostvarila dobre rezultate za koje je zaslužna i profesorica Lela Bakić koja me pripremala za takmičenje.  Nadam se da će učenici iz generacija koje dolaze učestvovati na ovakvim takmičenjima jer je to jedno lijepo iskustvo“, izjavila je Nataša Savić.

Direktor škole je 14. 5. 2019.god.  organizovao prigodan prijem za profesoricu i učenice koje su na najbolji način predstavile našu školu.

Učenici IV razreda ekonomskih tehničara su , kao i svake godine, u pratnji profesorice Lele Bakić posjetili Banjalučku berzu gdje su se praktično upoznali sa onim što izučavaju u školi.

 

Dejana Smiljanić, II1 gimnazije