Učenice Centra srednjih škola osvojile drugo mjesto na takmičenju iz poznavanja Kineske kulture

U subotu 18. septembra, u Banjalučkoj gmnaziji je povodom obilježavanja Svjetskog dana Konfucijevih instituta održano takmičenje iz poznavanja kineske kulture.

Među brojnim učenicima banjalučke gimnazije, učestvovale su i učenice naše škole: Aleksandra Drinić, Branka Tesla i Suzana Stojković ostvarivši izuzetan plasman. U prvom krugu pitanja, naše učenice su ostvarile maksimalan broj bodova. Zatim su ušle u preglasavanje gdje su zauzele visoko drugo mjesto.

„Takmičenje je bilo jako zanimljivo. Družile smo se sa polaznicima kursa kojeg pohađamo, ali smo naučile i upoznale se sa mnogim novim pojmovima vezanim za kinesku kulturu, mitologiju, običaje i slično. Probale smo tradicionalni kineski čaj i Mjesečev kolačić, te tradicionalni kolač prijateljstva što mi je bio poseban doživljaj na ovom takmičenju. Izuzetno sam ponosna na naš ostvareni rezultat na takmičenju, ali i na dosadašnje znanje koje smo stekle pohađajući ovaj kurs u Centru srednjih škola“ rekla je Aleksandra. Ovo nije prvi uspjeh koji naše učenice postižu na polju učenja Kineskog jezika. Kurs Kineskog jezika učenice u Centru srednjih škola pohađaju od septembra 2020. godine. Realizuje se fakultativna nastava a učenice usljed epidemiološke situacije časove prate onlajn. Istovremeno se nastava izvodi i za učenike Banjalučkih škola.