Učenica Edvina Kolarić ostvarila zapažen rezultat na Republičkom takmičenju iz knjigovodstva

Na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci, 25. marta 2018, održano je Republičko takmičenje iz knjigovodstva.  Na takmičenju je učestvovalo 26 učenika iz škola širom Republike Srpske, a učenica  IVet/bt naše škole, Edvina Kolarić, osvojila je zapaženo 6. mjesto.

Učenici su sa profesorima na Ekonomski fakultet stigli oko 9:30, kada su se i prijavili, a takmičenje je počelo u 10:00. Takmičari su test radili do 13 časova, nakon čega ih je čekao prijem. Proglašenje pobjednika komisija je objavila oko 15:30, a učenica Ekonomske škole iz Gradiške odnijela je prvo mjesto.

„Na takmičenje iz knjigovodstva sam otišla na prijedlog profesorice Lele Bakić, jer je smatrala da imam znanje i predanost koji su potrebni za ovo takmičenje, te ja sam taj zahtjev i prihvatila. Na početku sam se plašila da neću ostvariti dobre rezultate i da je konkurencija prejaka, ali kad je test počeo shvatila sam da to i nije toliko strašno kao što je izgledalo. Drago mi je što sam bila dio ovog takmičenja, jer na kraju krajeva nije toliko ni bitan plasman na takmičenju koliko je bitno iskustvo, ali svakako nije mala stvar biti na 6. mjestu od 26 takmičara. S obzirom da se u budućnosti želim baviti ekonomijom, drago mi je da sam imala priliku upoznati profesore, ali i biti na Fakultetu uopšte“, izjavila je učenica Edvina Kolarić.

Profesorica Lela Bakić je dodala: „Ja sam veoma zadovoljna, s obzirom da se nismo mnogo pripremali za ovo takmičenje. Ove godine pripreme nisu ni bile u planu, jer prethodnih godina nije bilo zainteresovanih učenika, ali drago mi je da se ove godine to promijenilo. Rezultati na školskom takmičenju su bili veoma dobri, a Edvina je tu bila najbolja, te se osvajanjem prvog mjesta plasirala na republičko takmičenje, koje je organizovano od strane Pedagoškog zavoda, Saveza računovođa i revizora i Ekonomskog fakulteta. Pripremali smo se u slobodno vrijeme u skladu sa svojim mogućnostima. Ono što dodatno ističe značaj Edvininog plasmana jeste činjenica da u našoj školi postoji samo jedno odjeljenje ekonomskih tehničara, dok se iz Ekonomoske škole iz Banjaluke predstavilo njih osam i bili su daleko iza nas. Drago mi je što je Edvina imala priliku da se upozna sa načinom rada Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, jer je to ipak ono čime ona želi da se bavi u budućnosti. Sve u svemu, ovo predstavlja veliki uspjeh, kako za Edvinu tako i za mene kao njenog  profesora i razrednog starješinu.“

  Dajana Barašin, III1 gimnazije

Ivona Stojić, III1 gimnazije

Isidora Cvijetić, III1 gimnazije