U srbačkom Domu kulture prikazana predstava „PMS- Post muški stres“

Dana 2.11.2017. godine oko 400 učenika naše škole od prvog do četvrtog razreda u pratnji predmetnih profesora prisustvovalo je u Domu kulture izvođenju predstave „PMS- Post muški stres“ koju je izvelo Gradsko pozorište “ Jazavac“ iz Banje Luke.

Predstava je poklon kompanije Blicnet koja već drugu godinu zaredom organizuje besplatne predstave za srbačke učenike, a organizovana je u saradnji sa Centrom za kulturu i sport Srbac. Radi se o najdugovječnijoj predstavi pozorišta „Jazavac“ koja je premijerno izvedena 20.4.2011. godine i do sada je odigrana preko 50 puta. Rađena je po tekstu „Ženski razgovori“ našeg velikog pisca Duška Radovića, a u ovom pozorišnom komadu igraju Dragana Marić i Sandra Ljubojević. PMS – Post muški stres se na duhovit način bavi problemom muško – ženskih odnosa, od ranog djetinjstva do poznih godina.

Velikom broju učenika se svidjela predstava koja na neobičan način i sa različitih aspekata govori o problemima sa kojima se susreću muškarci i žene u današnje vrijeme.

Andrea Ivanović, III1

Andrea Ivanović

Vladana Kragulj, IImt

  Vladana