Maturantima 51. generacije Centra srednjih škola dodijeljene bogate nagrade i diplome

U petak 19. juna 2015. godine u 19.00 časova organizovana je dodjela diploma za 51. generaciju maturanata naše škole. Za učenika generacije u četvorogodišnjoj školi proglašena je učenica četvrtog jedan Gimnazije, Dragana Vučić, dok je učenik generacije u trogodišnjoj školi učenica trećeg razreda ugostiteljske škole, Sandra Trninić.

One su za ostvaren uspjeh nagrađene diplomom za učenika generacije, diplomom Vuk Karadžić, tablet računarom, vrijednom knjigom „Velike zagonetke čovečanstva“, sezonskom ulaznicom za bazen „Posejdon“, novčanom nagradom u iznosu od 300 KM i putovanjem u Beograd na Beli Dvor na prijem kod prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića i njegove porodice.

Nagrađeno je i dvoje vukovaca za ostvaren uspjeh i to učenici Srđan Vujanić i Anđela Mandić koji su dobili diplomu Vuk Karadžić, vrijednu knjigu Zbornik radova grupe autora udruženja pisaca Jasenovac-Donja Gradina, sezonsku ulaznicu za bazen „Posejdon“, novčanu nagradu u iznosu od 150 KM i tablet računar.

Nastavničko vijeće je posebnom pohvalom za postignut uspjeh, primjerno vladanje i doprinos u nastavnim i vannastavnim aktivnostima nagradilo učenika četvrtog razreda mašinskih tehničara Nemanju Papricu knjigom Jasenovac, novčanom nagradom od 100 KM, tablet računarom i sezonskom ulaznicom za bazen „Posejdon“.

Nagradu je dobilo i 14 učenika koji su tokom srednjoškolskog obrazovanja u svim razredima imali odličan uspjeh i primjerno vladanje. U pitanju su: Nataša Šipraga, Olivera Ćosić, Monika Gvozdić, Danijela Tatić, Jelena Cvijanović, Tanja Lugonjić, Vesna Milanović, Marija Nježić, Anđela Jovičić, Slađana Davidović, Jelica Topić, Maja Žujić, Đorđe Tovilović i Milan Milašinović.

Oni su dobili knjigu „Vidici“ koja se sastoji od četiri djela Ive Andrića: „Na Drini ćuprija“, „Travnička hronika“, „Prokleta avlija“ i „Gospođica“. Odlikaši su dobili i sezonsku ulaznicu za bazen „Posejdon“.

Jedan dio ovih nagrada finansirala je Opština Srbac a čestitke na ostvarenom uspjehu ispred lokalne uprave uputila je načelnica Odjeljenja za finansije, Zora Gazić.

Ove godine je rukovodstvo škole u organizaciji aktiva profesora fizičkog vaspitanja organizovalo proljećni kros a na sinoćnjoj manifestaciji su nagrađeni učenici koji su ostvarili najbolje rezultate.

Prvo mjestu u krosu za prve i druge razrede u muškoj konkurenciji osvojio je Ostoja Šaula, drugi je bio Živojin Majstorović a treći Zoran Gaković. U konkurenciji trećih i četvrtih razreda, prvo mjesto je zauzeo Nikola Petković, drugi je bio Ranko Babić a treći Stefan Ugren.

U ženskoj konkurenciji u prvim i drugim razredima, prvo mjesto osvojila je Maria Šnjegota, druga je bila Adrijana Đukić a treća Danka Kusić. U trećim i četvrtim razredima, prva je bila Nataša Ivković, druga Dušica Đukić a treća Jovana Tatić.

Prvoplasirani učenici su dobili trenerku, drugoplasirani patike a trećeplasirani majicu i sportski parfem.

Nagrade su obezbijedili predstavnici Savjeta roditelja putem donatora: Gorana Milankovića, Gorana Trivunića, Saše Ilića, preduzeća „Likord“ i „Tandem GD“ i pekoteke „Qui-Qui“.

Na regionalnim i republičkim takmičenjima naša škola je ove godine imala zapažene rezultate. Učenice Jovana Tatić i Zorana Kljajčin osvojile su ekipno prvo mjesto na regionalnom takmičenju dok je Jovana proglašena najboljim govornikom na regiji. Zatim su učestvovale na državnom takmičenju gdje su ekipno zauzele četvrto mjesto a Jovana je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila drugo mjesto.

Za ostvaren uspjeh škola je nagradila Jovanu Tatić pohvalom, novčanom nagradom od 100 KM i knjigom „Voda iz kamena“ autora Ljiljane Habjanović Đurović dok je Zorana Kljajčin dobila pohvalu, novčanu nagradu od 50 KM i knjigu „Čuvari Kosmeta“ autora Mire Lolić Močević.

Na takmičenju iz Monetarne ekonomije i bankarstva, dvoje učenika iz naše škole je takođe ostvarilo zapažene rezultate. Tako je Slavoljub Stanišić osvojio prvo mjesto na republičkom takmičenju i za ovaj rezultat je nagrađen pohvalom, novčanom nagradom od 100 KM i knjigom „Voda iz kamena“ Ljiljane Habjanović Đurović.

Učenica Maja Žujić koja je na republičkom takmičenju dijelila peto mjesto dobila je pohvalu, novčanu nagradu od 50 KM i knjigu „Čuvari Kosmeta“ Mire Lolić Močević.

Treba naglasiti i to da su naši učenici u ekipnoj konkurenciji zauzeli prvo mjesto na republičkom nivou.

Ove godine naša škola ima i republičke šampione u rukometu u muškoj konkurenciji. Tako su nagrade za ostvaren uspjeh dobili: Danko Ignjatić, Milovan Basurić, Igor Mačković, Rade Gavranović, Nikola Rakić, Đorđe Đurić, Milan Đurić, Saša Dobrnjac, Nikola Petković, Miroslav Božić, Duško Keba i Vladimir Rakić.

Čestitke svim učenicima uputio je direktor Milenko Živanić koji je najboljim učenicima uručio zaslužene diplome i nagrade.

„Želim da vam se sve želje u životu ostvare ali znamo da će to biti teško, zato ih uskladite sa svojim mogućnostima i sigurno ćete ostvariti zacrtane ciljeve“, istakao je direktor Živanić.

Manifestacija u školskom centru je okončana dodjelom diploma i svjedočanstava svim maturantima ove školske ustanove.

 [Not a valid template]