U Domu kulture prikazan film „Zaspanka za vojnike”

Zaspanka_za_vojnikeDana 07.11.2018. godine prikazan je domaći film Zaspanka za vojnike” u Domu kulture Srbac. Ovaj film ratne tematike pobliže prikazuje stanje u Srbiji po izbijanju Prvog svjetskog rata. Zajedno sa svojim razrednim starješinama, 220 učenika naše škole iz 16 odjeljenja, prisustvovali su projekciji filma.
Zaspanka za vojnike”, film u režiji Predraga Antonijevića, rađen je po scenariju Nataše Drakulić, te po motivima Srpske trilogije” Stevana Jakovljevića. U glavnim ulogama našli su se Ljubomir Bandović, Marko Vasiljević i Vuk Jovanović, a drugim značajnijim ulogama Nenad Okanović, Marko Pavlovski, Aleksandar Đurica i drugi.
Smatram da je film bio odličan i ostavio je snažan utisak na mene. Sviđa mi se način na koji je prikazano stanje naroda, ali i vojnika primoranih na odlazak u rat, čemu je doprinijela odlična fotografija filma u izrazito realističnom tonu. Ono što mi se naročito dopalo jeste što je film igranog karaktera, a ne u obliku dokumentarca, jer smatram da na taj način sama suština bolje dopire do gledalaca”, rekao je Momčilo Milijašević, učenik III1 razreda gimnazije.

Ivona Stojić IV1 gimn.
Sonja Stojičević IV1 gimn.
Dajana Barašin IV1 gimn.
Isidora Cvijetić gimn.