Talenti naše škole oduševili brojnu publiku

Dana 23. 3. 2019.godine u Domu kulture sa početkom u 19h održan je kulturni program „Obojimo svijet bojom talenata“ u organizaciji Savjeta učenika JU CSŠ „Petar Kočić“. Cilj ove manifestacije je bio da se istakne bogatstvo talenata naše škole.

U 18:30 h održana je izložba likovnih radova naših učenika: Milice Vrhovac, Anđele Stanišljević, Anđele Novaković, Saške Prpić i Mije Milanković. Takođe, učenik Saša Ivković je izložio svoje rukotvorine i stare narodne nošnje koje je prikupio u našem kraju, ali i šire.Program je započela Ivona Stojić, učenica IV1 gimnazije, svojom pjesmom  „Ohrabrenje“ uz muzičku pratnju Marka Miljevića, učenika II2 gimnazije. U nastavku su učenici IV razreda gimnazije, Isidora Cvijetić i Živojin Suvajac otplesali rumbu, ples ljubavi.Nakon njih su nastupili braća Milan i Marko Topić, koji već  šest godina sviraju harmoniku i Milan Čičić, koji se sviranjem narodne muzike bavi devet godina. Predstavili su se izvođenjem kola „Rumenka“ i time zaradili brojne aplauze publike.Program se nastavio u duhu narodne muzike. Učenice I razreda gimnazije Gabrijela Čekić, Anđela Stanišljević, Olja Miletić i Zorana Dumonić otpjevale su pjesmu „Crven cvete“.Dajana Barašin i Katarina Šaponja, koje se već nekoliko godina bave čitanjem poezije, za ovu priliku su pripremile pjesme „Duša“ i „Jedan i jedan nisu uvijek dva“, a muzičku pratnju pružio im je Marko Miljević.Nakon stihova koje su pročitale Dajana i Katarina ponovo su zaplesali Isidora i Živojin, i to najatraktivnijim latinoameričkim plesom – džajvom.Članice etno grupe „Vez“ predstavile su se pjesmom „Dvadesete“ , a nakon njih  Zorana Dumonić je otpjevala poznatu pjesmu britanske pjevačice Adele „Set fire to the rain“.Učenica Dijana Brković otpjevala je pjesmu „Kosovski božuri“ uz muzičku pratnju Nikole Cetića, Miše Lipovca i Marka Ljuboje.

Učenici se nadaju da će sam moto ovog kulturnog programa „Obojimo svijet bojom talenta“ zaživjeti i da će dati doprinos kulturnom preporodu naše opštine.Prikupljena novčana sredstva biće usmjerena za pomoć učenicima slabijeg imovinskog stanja koji idu na matursku ekskurziju.

Dejana Smiljanić, II1 gimn.