Svečana dodjela diploma i nagrada

U našoj školi je u ponedjeljak, 20.6.2022. godine, upriličena svečana dodjela diploma za 58. generaciju maturanata.

Ove godine, za učenika generacije u IV stepenu proglašena je Anđela Stanišljević, učenica IV razreda gimnazije i njoj je uručena diploma za učenika generacije, diploma Vuk Karadžić i knjiga po želji, ,,Život je roman“. Za učenika generacije u III stepenu proglašen je učenik III razreda obrađivača metala rezanjem Luka Grgec, a njemu je dodijeljena diploma za učenika generacije i knjiga po želji, ,,Grčki mitovi“.

Učenik vukovac, Branislav Zrnić nagrađen je diplomom Vuk Karadžić i knjigom iz oblasti ekonomije.

Pohvalom i knjigom profesorice Gordane Đukić ,,Iz dnevnika jednog profesora“ nagrađeno je još deset odličnih učenika naše škole i to: Milica Vrhovac, Luka Pančić, Đorđe Popović, Anja Skrobonja, Gabrijela Čekić, Konstantin Šarić, Bojana Pejaković, David Vučić, Stefan Jevtić i Aleksandar Jurišić.

Naša škola ove godine imala je mnogo uspješnih učenika te je opštinska uprava Srbac nagradila Tinu Vrhovac, učenicu II razreda gimnazije, koja je na regionalnom takmičenju iz matematike osvojila prvo mjesto i njenog mentora profesora Sanela Saltovića sa po 100 KM.

Muška ekipa naše škole u malom fudbalu nagrađena je sa 200 KM za osvojeno prvo mjesto na regionalnom takmičenju, a njihov mentor profesor Milovan Vrsajković nagrađen je sa 100 KM.

Ženska ekipa u malom fudbalu je za osvojeno treće mjesto na regionalnom takmičenju nagrađena sa 150 KM, a njihova profesorica Luja Jungić sa 100 KM.

Ekipa IV razreda gimnazije za osvojeno drugo mjesto na regionalnom takmičenju iz demokratije nagrađena je sa 150 KM, a njihov mentor profesor Mladen Ugren sa 100 KM.

Učenicima su takođe uručene pohvale, a profesorima zahvalnice.

Učenik vukovac, Branislav Zrnić, nagrađen je i za osvojeno prvo mjesto na Republičkom takmičenju iz monetarne ekonomije sa 150 KM, kao i njegova profesorica Lela Bakić. Sa po 100 KM nagrađeni su i Slobodan Barašin, učenik IV razreda ekonomskih tehničara za osvojeno treće mjesto iz monetarne ekonomije i Milica Vrhovac, učenica IV razreda gimnazije za osvojeno drugo mjesto na Republičkom likovnom takmičenju, kao i njena profesorica Dragana Karanović.

Za isticanje svih dešavanja i uspjeha u našoj školi, pohvalom i knjigom su nagrađeni i članovi Novinarske sekcije, maturanti: Jelena Petković, Gabrijela Čekić i Anđela Stanišljević, dok su članovima iz nižih razreda, učenicama: Suzani Stojković, Marijani Mrđa, Milici Vujasin i Tatjani Smiljanić uručene pohvale. Kao vođa Novinarske sekcije nagrađena je i profesorica srpskog jezika i književnosti, Branka Keser, zahvalnicom i novčanom nagradom u iznosu od 50 KM.

Direktor Milenko Živanić je izjavio da sa ponosom ispraćamo još jednu generaciju maturanata: ,,Večeras smo ispratili 110 maturanata i nagradili najbolje među njima, kao i učenike nižih razreda koji su na takmičenjima na najbolji način predstavili našu školu. Moram istaknuti sreću i zadovoljstvo što smo večeras ovdje sa njima i želim im svu sreću u daljem životu i radu, gdje god ih životni put odveo. Ovom prilikom im poručujem da budu uporni i istrajni, jer će jedino tako ostvariti svoje snove.“

,,Mnogo mi znači što sam proglašena za učenika generacije, jer je iza mene trud i rad, a nagrade i priznanja će me dodatno motivisati da i na fakultetu ostvarujem što bolje rezultate. Planiram upisati Građevinski fakultet u Banjoj Luci, a srednju školu ću pamtiti po školskim drugovima, profesorima i mnogim lijepim trenucima koje smo zajedno proživjeli“, izjavila je Anđela Stanišljević, učenik generacije.

Na kraju se prisutnim učenicima obratila profesorica Lela Bakić i poželjela im mnogo uspjeha u životu, a veoma emotivno se oprostila od svog učenika Branislava Zrnića i u znak sjećanja mu uručila zbirku knjiga Haleda Hoseinija.

Novinarska sekcija