Svečana dodjela diploma i nagrada

U našoj školi je u utorak, 20.6.2023. godine, upriličena svečana dodjela diploma za 59. generaciju maturanata.  Ove godine, za učenika generacije proglašena je Suzana Stojković, učenica IV1 razreda gimnazije i njoj je uručena diploma za učenika generacije, diploma Vuk Karadžić i knjige po želji: tekst i atlas ,,Osnovi histologije“ i ,,Rat i mir“ Lava Nikolajeviča Tolstoja. Suzani je takođe uručena pohvala i knjiga ,,Riznica misli“ kao nagrada za rad u Novinarskoj sekciji.
Učenik vukovac, Jovana Vujičić, nagrađena je diplomom Vuk Karadžić i knjigama po želji: ,,Svet po Garpu“ Džona Irvinga, ,,SEMPER IDEM“ Đorđa Lebovića, ,,Znam zašto ptica u kavezu peva“ Maye Angelou, ,,Pisma“ Gistava Flobera, ,,Dnevnik druge zime“ Srđana Valjarevića i ,,Dani napuštenosti“ Elene Ferrante.
Pohvalom i  knjigom Žarka Šarića  ,,Bijela mama“ nagrađeno je još jedanaest odličnih učenika naše škole: Sanja Lepir, Teodora Lepir, Valentina Vranić, Aleksandra Drinić, Mihaela Barašin, Tamara Petković, Višnja Sančanin, Anastasija Šikman, Mladen Šelehijević, Sara Gužvić i Nikolina Cvijetić.

Direktor Milenko Živanić je izjavio da sa ponosom ispraćamo još jednu generaciju maturanata i poželio im svu sreću u daljem životu i radu, te poručio da budu uporni i istrajni, jer će jedino tako ostvariti svoje snove.
,,Mnogo mi znači što sam proglašena za učenika generacije, jer je to rezultat moga rada. Ova nagrada je ujedno i pokazatelj mlađim generacijama da se trude, daju svoj maksimum  i marljivo rade, jer će tako postići svoje ciljeve. Planiram nastaviti školovanje na Medicinskom fakultetu, smjer laboratorijska dijagnostika“, izjavila je Suzana Stojković, učenik generacije.

                                                                                                                                                                                                                                                          Novinarska sekcija