Stolar za duborez-DUBOREZAC

Fotografije sa WMTA obuka duborez (5)U okviru projekta „Podrška obrazovanju odraslih“ koji u ime njemačke vlade implementira GIZ,podržana je izrada i provedba obuke za poslove duboreza u saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje odraslih – WMTA Srbac.

Stručni saradnici i predavači WMTA centra održavaju praktične obuke za polaznike u prostorijama WMTA centra u Srpcu i Banja Luci u saradnji sa preduzećem-partnerom ‚‚Stolarija Nešo‚‚ d.o.o. Banja Luka koja ima značajna iskustva i dugogodišnju tradiciju izrade duboreza.

Dana 18.10.2015 godine počela je praktična obuka za 15 polaznika u ukupnom trajanju od 64 časa nastave. Pri tome 20 časova teorijskog predavanja i 44 časa praktične nastave prema stručno izrađenom planu i programu za nastavu od strane WMTA osoblja.

Tokom nastave polaznici su stekli osnovna znanja o materijalima i tehnikama koje se koriste kod izrade drveta duborezom, nakon čega su pristupili praktičnoj izradi duboreza ručnim dlijetima na masivnim drvenim pločama uz stalnu stručnu podršku WMTA praktičnih predavača.

Završetak obuke je planiran za srijedu 02.12.2015 godine nakon čega će se komisija sastavljena od WMTA predavača i predstavnika partnerskog preduzeća Stolarija Nešo d.o.o. Banja Luka u četvrtak 03.12.2015 godine pregledati sve radove polaznika i izvršiti vrednovanje.

Nakon prezentovanja projekta kao i uvodnih riječi naših donatora iz GIZ-a, slijedi svečano uručenje uvjerenja o uspješno završenoj obuci polaznicima obuke za duborez i to u nedelju 06.12.2015 godine sa početkom u 17h. Dodjela i prezentacija će biti održana u prostorijama partnerske Ustanove SEC (Socijalno Edukativni Centar) Banja Luka na adresi Dr. Mladena Stojanovića 6, 78000 Banja Luka kada planiramo održati i PRESS konferenciju za predstavnike medija.

[Not a valid template]