Srednjoškolke donijele bronzu sa Republičkog takmičenja u malom fudbalu

Dana 4. i 5. maja 2019. godine održano je Republičko takmičenje u malom fudbalu, na kome je učešće uzela i ekipa naše škole. Takmičenje je održano u Doboju, a naše djevojke su,  pod vođstvom profesora Dražena Dragosavljevića,  na njemu ostvarile zapažene rezultate,  zauzevši čak 3. mjesto.

Na takmičenju su učestvovale ekipe iz šest regija Republike Srpske,a gradovi predstavnici su bili: Sokolac ( Sarajevsko-romanijska regija), Gacko (Hercegovačka regija), Banjaluka (Banjalučka regija), Bijeljina ( Semberska regija), Teslić (Dobojska regija) i Prijedorska regija koju je predstvaljo naš grad Srbac.Našu ekipu su sačinjavale učenice: Andrea Ivanović, Mirjana Pezerović, Sanela Lukić, Gabriela Ivanović, Dragica Đukić, Aleksandra Vučić, Vedrana Petrović, Bojana Pejaković i Željana Ugren.

U grupnoj fazi takmičenja naša škola se susrela sa školama iz Gacka i Sokoca, a polufinalna utakmica je odigrana protiv Bijeljine. Rezultatom 4:1 učenice naše škole savladale su banjalučku školu, te na taj način zauzele 3. mjesto. U finalu prvo mjesto je pripalo ekipi JU SŠC „ Pero Slijepčević“  iz Gacka, dok je drugo mjesto zauzela ekipa JU Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine. Titulu najboljeg strijelca sa devet postignutih golova odnijela je učenica naše škole Andrea Ivanović.

„Drago mi je što smo našim plasmanom donijele pehar sa Republičkog takmičenja u našu školu i opštinu, ali ipak smatram da smo uz malo sreće mogle ostvariti i bolji rezultat. Najbitnije je da smo se pokazale u najboljem svjetlu i da su sve djevojke igrale odlično dajući posljednji atom snage za timsku igru. Individualne nagrade nisu toliko bitne ako se timski ne ostvari dobar plasman, ali u ovom slučaju sam veoma srećna jer su moji golovi donijeli ekipi 3. mjesto. Takođe želim naglasiti da je veliku ulogu u ostvarivanju plasmana imao i naš profesor Dražen Dragosavljević“, izjavila je Andrea Ivanović.

 

Novinarska sekcija