Srednjoškolcima održano predavanje o bezbjednosti u saobraćaju

Dana 29.2.2024. godine sa početkom u 12.45h u Domu kulture je učenicima trećeg i četvrtog razreda naše škole održano predavanje o bezbjednosti u saobraćaju. Predavanje je održano u sklopu projekta ,,Kad se život preokrene“, koji realizuje Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvjete i kulture i Auto-moto savezom Republike Srpske.
Ovaj projekat je namijenjen srednjoškolcima, a cilj projekta je da se učenicima srednje škole koji su pred polaganjem vozačkog ispita skrene pažnja na opasnosti kojima su izloženi mladi vozači i na koji način da budu bezbjedniji u saobraćaju.
Srednjoškolci su imali priliku da čuju priču Dejana Trninića, koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi i dobio teške tjelesne povrede, te trajni invaliditet.
,,Lična priča Dejana Trninića“ prikazala je posljedice saobraćajne nezgode i greške koje su dovele do nezgode.
U ostatku predavanja učenici su pogledali prezentaciju koji je pripremio inženjer saobraćaja Nikola Torbica ispred Agencije za bezbjednost  saobraćaja. Takođe su prikazane ,,pijane naočare“, koje simuliraju efekat uticaja alkohola, te prikazuju učenicima kako to alkohol djeluje na vid čovjeka i koje su motoričke sposobnosti otežane pod uticajem alkohola.

,,Ovo predavanje je stvarno bilo poučno. Slušajući osobu koja je žrtva saobraćajne nezgode sa trajnim posljedicama dobili smo jednu važnu životnu lekciju. Još smo mladi i tek smo počeli da vozimo i ovo predavanje nam pokazuje da uvijek treba da budemo oprezni“ , izjavio je Ljubiša Šumar, učenik četvrtog razreda mašinskih tehničara.


                                                                                                            Novinarska sekcija