Srednjoškolci učestvovali u akciji davanja krvi

Ove godine održana je treća akcija dobrovoljnog davanja krvi na koju se odazvalo 17 naših učenika. Akciju je organizovao Crveni krst Srbac u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice Gradiška.
Među srednjoškolcima koji su dali krv bila je Marijana Mrđa, učenica četvrtog razreda gimnazije, koja se u akciju uključila po prvi put.

„Danas sam odlučila da dođem i da po prvi put dam krv. Iskreno govoreći, postoji malo straha, ali to se može lako prevazići, posebno ako imam jasan cilj, a u ovom slučaju to je pomoć drugima“, izjavila je Marijana.

U akciji su učestvovali volonteri, koji su takođe učenici naše škole, a to su: Tara Novković, Ranka Jokanović, Jovana Katanić, Anica Aleksić i Marko Malešević.

Marko Malešević, učenik trećeg razreda gimnazije, izjavio je: „Akcija je bila uspješna i drago mi je da sam učestvovao u njoj. Planiram da čim napunim 18 godina krenem davati krv, jer smatram da je to nešto humano, a time pomažem ljudima kojima je to potrebno. Nadam se da će i sljedeće godine biti još više mladih ljudi koji će dati krv i time pomoći onima kojima je to potrebno. Veoma smo zahvalni učenicima koji su ovoga puta učestvovali u akciji.“

Tatjana Smiljanić IIIct

Tea Novaković IIpit