Srednjoškolci prisustvovali „Danu otvorenih vrata UNIBL“

U okviru manifestacije „Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci“, 25. aprila je na Univerzitetu za maturante iz Republike Srpske organizovan „Dan otvorenih vrata UNIBL“ kojem je prisustvovalo preko 2300 učenika završnih razreda srednjih škola među kojima je i naša škola, u pratnji prof. Mladena Ugrena i prof. Vesne Sovilj. Program je počeo predstavljanjem Univerziteta u univerzitetskoj sportskoj dvorani, u prisustvu cjelokupnog rukovodstva Univerziteta i Studentskog parlamenta, kao i gradonačelnika Banje Luke, Igora Radojičića. Riječi dobrodošlice na Univerzitet maturantima je uputio rektor prof. dr Milan Mataruga, te istakao da je počastvovan što je toliki broj njih izrazio želju da upravo na Univerzitetu u Banjoj Luci provedu neke od najljepših godina svog života.

Dobrodošlicu na Univerzitet maturantima su poželjeli i sadašnji studenti Univerziteta, koji su im prednosti studiranja na najvećem univerzitetu u Srpskoj, između ostalog, predstavili i kroz promotivni video. Zašto je dobro upisati upravo Univerzitet u Banjoj Luci, maturanti su imali priliku da saznaju i iz skeča koji su pripremili studenti glume Akademije umjetnosti. Po završetku predstavljanja Univerziteta maturanti su se, u pratnji asistenata, te studenata volontera, u grupama uputili na fakultete za koje su pokazali interes, gdje su za njih upriličene prezentacije na kojima su se upoznali sa studijskim programima, načinom upisa, polaganjem prijemnih ispita, izvođenjem nastave i nizom drugih korisnih informacija. U popodnevnim časovima, nakon obilaska fakulteta, za maturante je upriličen ručak u menzama Studentskog centra „Nikola Tesla“, što je bila prilika da se budući studenti upoznaju i sa ovim segmentom studentskog života.

„Bilo je to jedno veoma divno  iskustvo i tom prilikom smo se upoznali sa našim budućim kolegama, profesorima i asistentima. Prezentacija je bila mnogo zanimljiva i mnogi od nas su samo potvrdili  svoj odlazak na fakultet, kao i ja sama“, rekla je Jelena-Deana Ćirić, učenica IV razreda ekonomskih tehničara.

                                                                               Maria Šnjegota, IV ET