Srednjoškolci organizovali kviz znanja

U subotu, 5. novembra 2016. u holu naše škole sa početkom u 19:30 održana je prva serija kviza znanja za srednjoškolce koji organizuje Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Pobjednici su ekipe „A7V sturmpanzerwagen“ i „Ćaće“. Članovi ekipe „A7V sturmpanzerwagen“ su : Ivan Berezovski, Đorđe Đukić i Branko Radonić, a za ekipu „Ćaće“ su nastupali :  Marko Škrbić, Igor Nježić i Siniša Gligorić. Takmičenje je organizovano u dvije kategorije, pa je tako ekipa “A7V sturmpanzerwagen” sa osvojena 133 boda u prvoj sveznalici bila bolja od ekipe “Grimsby brothers” koja je osvojila 89 bodova.
U drugoj sveznalici, ekipa “Ćaće” je sa osvojenih 110 bodova porazila ekipu “Ekonomisti” kojoj je pripalo 79 bodova. Voditelji su bili Slavica Mitraković i Andreja Blagojević.
Pitanja su bila iz opšte kulture, geografije, istorije, zatim razne asocijacije, prepoznavanje melodija i druge igre. Pitanja su pripremali: iz geografije Vanja Adamović, Sanja Peulić i Isidora Radonjić, iz istorije Ognjen Krčmar i Slavica Mitraković, iz sporta Filip Delević i Luka Rauš, iz književnosti i srpskog jezika Isidora Cvijetić i Edvina Kolarić, uz pomoć ostalih članova Lokalnog tima.
Tročlani žiri u sastavu: Edvina Kolarić, Veronika Trivunić i Vanja Adamović ocjenjivao je učesnike i izabrao pobjednike.
Kviz se nastavlja iduće subote. Sva prikupljena novčana sredstva biće usmjerena za pomoć finansijski ugroženim porodicama učenika naše škole.

 

Violeta Pantelić, I ET

Stefan Vukajlović, II MT

stefan-vukajlovic