Sat kodiranja uspješno održan i u našoj školi

Sat kodiranja ili Hour of Code je globalna edukativna akcija američke organizacije CODE.ORG namijenjena sticanju prvih programerskihi skustava, pokrenuta sa ciljem motivacije učenika za programiranje na računarima. Preko 100 miliona mladih u 180 zemalja širom svijeta učestovalo je u Satu kodiranja u periodu od 4. do 10. decembra ove godine. Da je programiranje veoma važno i od velike koristi za sve generacije, potvrđuje i informatičko-multimedijalna sekcija naše škole koju predvodi profesorica informatike Nevena Stamenić. Zajedno sa učenicima Markom Milinčićem (III1 gimnazije), Danijelom Milašinovićem (IIMT), Ognjenom Pejakovićem (IIMT) i Aleksandrom Vujičićem (I2 gimnazije) organizovan je Sat kodiranja u prostorijama naše škole. U ovoj akciji učestvovalo je oko 70 učenika I razreda.
,,Sat kodiranja donosi novinu u ovom obrazovanju i približava učenike temi koja bi trebala biti više razvijena  u ovo moderno doba. Očevici smo da i programiranje kao vid zaposlenja postaje sve više priznato i u našoj državi  i siguran sam da će potražnja postajati sve veća kako ljudi budu spoznavali prednosti ovog zanimanja. Iako za jedan sat ne možemo ništa drastično postići , nadamo se da smo učenicima dočarali mogućnosti koje im se otvaraju ako bi se  posvetili ovoj disciplini”, rekao je Marko Milinčić, učenik III2 razreda gimnazije i član Informatičko-multimedijalne sekcije. 
Učenici su veoma zadovoljni ovogodišnjom realizacijom Sata kodiranja. Kroz ovu akciju naučili su prve korake programiranja, a uz to se i lijepo  zabavili.

Vladana Kragulj, IIMTVladana