Sajam knjiga „Banja Luka 2018.“

Dana 12.09.2018. godine, učenici naše škole su organizovano posjetili Sajam knjiga u Banjaluci. Sajam je posjetio 151 učenik iz svih razreda. Učenici su se poslije nastave zajedno sa profesorima uputili ka Banjaluci, dvorani „Borik“, gdje je ove godine održan 23. međunarodni Sajam knjiga pod nazivom „Banja Luka 2018“.

Po dolasku su imali priliku da se upoznaju sa novitetima, kao i književnim klasicima kako svjetske, tako i naše književnosti. Sajmu su prisustvovali brojni izdavači kao što su : „Laguna“, “Vulkan“, „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo“, „Kembridž“, „Pčelica“, itd. Takođe, učenici su bili u mogućnosti da sebi obezbijede udžbenike koji su im nedostajali, radi nesmetanog odvijanja nastave.

„Veoma sam zadovoljna Sajmom, pogotovo jer smo ove godine išli na početku i bilo je mnogo više izbora nego prošle godine. Kupila sam dvije knjige sebi: „Veliki Getsbi“ F. Skota Ficdžeralda i „Vidi me“ Nikolasa Sparksa, te još dvije na poklon, kao i rječnik italijanskog jezika i strip“, izjavila je učenica IVet Katarina Šaponja.
Nakon obilaska Sajma, uslijedilo je slobodno vrijeme koje su učenici i profesori iskoristili za razgledanje grada i obrok, te pripremu za povratak u Srbac u 19 časova.

Stojičević Sonja IV1 gimn.
Barašin Dajana IV1 gimn.
Cvijetić Isidora IV1 gimn.