Realizovana akcija „Idemo na Mars“

Dana 15.11.2018. godine u našoj školi sprovedena je akcija „Idemo na Mars“. Ova akcija se realizuje već nekoliko godina zaredom,a njen cilj je da se učenici na jedan dan oprobaju u ulozi profesora i rukovodstva škole, te da vide kakve obaveze i zadatke oni imaju. Ove godine direktora je mijenjala učenica IV1 gimnazije Isidora Cvijetić, pedagoga učenik II2 Gimnazije Marko Miljević, sekretara učenik IIIet Duško Kljajić, psihologa učenica IIIet Violeta Pantelić i bibliotekara učenica III1 gimnazije Anja Malbašić.

„Jako lijepo sam se provela danas. Veoma mi je zanimljivo što sam, kao učenik, imala priliku biti na mjestu radnika uprave škole“, izjavila je Anja Malbašić.

U ulogama profesora našli su se učenici iz svih odjeljenja, a jedan od njih je učenik IIIet Stefan Suvajac. On je mijenjao profesoricu prava Svjetlanu Teslu, te je na času obrađivao lekciju Pravni subjekti.

„U ovoj ulozi sam se osjećao veoma lijepo. Vidio sam da je posao profesora veoma težak, mada većina misli da je lak. Veoma mi je drago što sam mijenjao profesoricu Svjetlanu Teslu“, dodao je Stefan.

Takođe, u sklopu ove akcije, članovi Savjeta učenika su izveli „Flashmob“ u znak sjećanja na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje održanog 1939. godine streljani bez suđenja.

                                                                               Svjetlana Petković, IIIet