Realizovana akcija ,,Idemo na Mars”

Dana 30.11.2022. godine sprovedena je akcija ,,Idemo na Mars”. Cilj akcije je da se učenici na jedan dan oprobaju u ulozi profesora ili rukovodstva škole. Ova akcija se realizuje već nekoliko godina, a u organizovanju akcije učestvuje Savjet učenika naše škole. Ove godine su pedagoga mijenjali Ljubiša Šumar, učenik III razreda cnc tehničara i Marko Malešević, učenik II razreda gimnazije. Psihologa su mijenjali Vuk Bajić, učenik IV1 razreda gimnazije i Irina Kljajčin, učenica IV razreda ekonomskih tehničara. U ulozi računovođe oprobala se Nina Obad, učenica IV2 razreda gimnzije. Profesore naše škole mijenjali su učenici iz svih odjeljenja.

,,Mijenjala sam profesoricu hemije, Slađanu Račić Malbašić. Bila sam u ulozi profesora tehnoligija zanimanja. Biti profesor je zaista lijepo iskustvo, ali zahtijeva dobru pripremu za čas i kvalitetnu saradnju sa učenicima“, izjavila je Maja Markozić, učenica I razreda frizera.

O tome kako je biti u ulozi rukovodstva škole na jedan dan rekao nam je Vuk Bajić, koji je mijenjao psihologa.

,, Dok sam provodio dan u ulozi psihologa uvidio sam da je to veoma zahtjevan zadatak, koji čak nije ni cijenjen dovoljno. Postoji mnogo posla i mnogo stvari koje se trebaju odraditi. Ovaj posao nosi određenu odgovornost, ali ima i zanimljivih stvari u vezi ovoga posla. Svakako, akcija ,,Idemo na Mars“, koja se održava svake godine je zanimljiva, jer dopušta učenicima da posmatraju stvari iz perspektive profesora i uprave škole“, izjavio je Vuk.        

 U pripremama za ovu akciju učestvovao je Savjet učenika naše škole. O samoj realizaciji ali i učešću u akciji rekao nam je Ljubiša Šumar, predsjednik Savjeta učenika.

,, Savjet učenika naše škole je u saradnji sa pedagogom dogovorio datum realizacije akcije. Zajedno sa Markom Maleševićem mijenjao sam pedagoga škole. Bilo mi je veoma zanimljivo biti u ovoj ulozi i kao predsjedniku Savjeta drago mi je što je akcija uspješno realizovana.”

                                                           Suzana Stojković, IV2  gimn.