Razgovor sa upisanim vukovcima

Ove školske godine u našu školu upisana su tri vukovca: Gordana Malbašić, Maja Šarić i Nikolina Milijašević. Sve tri učenice pohađaju prvi razred gimnazije u našoj školi. U razgovoru sa njima, saznali smo više o njihovim dosadašnjim postignućima, utiscima o novoj školi, hobijima i osobinama. Gordana Malbašić je osnovnu školu pohađala u Nožičkom, a pamtiće je po stečenim znanjima, duhovitim nastavnicima i prvim prijateljstvima.

Za vrijeme osnovnog školovanja učestvovala je na Opštinskom takmičenju iz pravoslavne vjeronauke na kojem je osvojila prvo mjesto, te je proslijeđena  na Eparhijsko takmičenje koje nažalost nije održano zbog pandemije virusa korona.U novoj sredini očekivanja su joj nadmašena, a razred je odličan. Kod profesora joj je ključno da jasno i razumljivo objašnjavaju gradivo, te je jako zadovoljna novim kolektivom. U slobodno vrijeme izučava i usavršava jezike, najviše njemački jer je neophodan za školstvo, a pored njega španski, italijanski i slovenački iz različitih razloga. Kao svoje vrline istakla je da voli pomagati drugima, po zasluzi. Za sebe takođe kaže da je inatljiva, ali u pozitivnom smislu i dosta marljiva. Kao svoju manu istakla je da je previše emotivna. Mladima poručuje da ostanu dosljedni sebi, da se ne mijenjaju zbog tuđih želja i potreba, kao i da vjeruju da postoji osoba koja će ih prihvatiti onakve kakvi jesu.

Maja Šarić je osnovnu školu pohađala u Srpcu, a pamtiće je po začecima dugogodišnjih prijateljstava i mnoštvu stresnih situacija iz kojih bi svaki put izvukla pouku. Za vrijeme osnovnog školovanja učestvovala je na Školskom takmičenju iz matematike, a pored školskih takmičenja, učestvovala je na državnim plesnim takmičenjima sa UG„Cezar“ Srbac na kojima su članovi ovog udruženja osvojili prvo mjesto više puta i na različitim destinacijama. Na novo okruženje se navikla,  iako je očekivala manje burnu sredinu. Smatra da su profesori korektni, a od strane prijatelja je jako dobro prihvaćena. U slobodno vrijeme amaterski se bavi modernim baletom, a od pete do dvanaeste godine bavila se i profesionalno. Takođe, njena velika strast je slikarstvo i na taj način ispoljava kreativni dio sebe, kao i umjetnika u svojoj duši. Kao svoje mane istakla je da za sve čeka posljednji trenutak, te da je brzopleta i tvrdoglava. Kao svoju vrlinu istakla je da je previše dobra prema osobama koje to nisu zaslužile. Mladima poručuje da sve na kraju bude dobro, jer ako nije dobro, to onda nije kraj.

Nikolina Milijašević je  osnovnu školu pohađala u Srpcu, a pamtiće je po doručcima ponedjeljkom, dobrom društvu, kao i po divnim nastavnicima, među kojima je posebno izdvojila svoju razrednu Nadu Milovanović. Za vrijeme osnovnog školovanja učestvovala je na takmičenjima iz demokratije, matematike i srpskog jezika. Prvo mjesto osvojila je na Opštinskom takmičenju iz srpskog jezika, kao i na Regionalnom takmičenju iz demokratije, dok je na Školskom takmičenju iz matematike osvojila drugo mjesto. Utisci o novoj sredini su joj za sada odlični, fantastično se uklopila u razred i veoma je zadovoljna. U odnosu na osnovnu školu, gradivo je znatno obimnije pa samim tim i teže. Naglašava da se definitivno primijeti razlika u provedenom vremenu u učenju, ali dopada joj se način rada novih profesora. U slobodno vrijeme trenira odbojku u „ŽOK“ Gradiška, čita knjige, gleda filmove, sluša muziku i trči. Kao svoje vrline istakla je da je veoma društvena i da voli isprobavati nove stvari. Kao svoje mane izdvojila je da je previše saosjećajna što je često dovodi do razmišljanja o nepotrebnim stvarima. Mladima je poručila da što manje vremena provode na društvenim mrežama, da ne odustaju od stvari kojima se vole baviti i koje ih čine srećnim.

                                                                                                                                                                                                            Nikolina Mrđa I gimn.

                                                                                                                                                                                                       Milica Đuričić I gimn.