Razgovor sa učenicom generacije iz Srpca, Suzanom Stojković

Suzana Stojković je učenica I2 razreda gimnazije u našoj školi. Osnovnu školu “Jovan Jovanović Zmaj“ završila je u Srpcu odličnim uspjehom i ponijela titulu učenika generacije. U toku školovanja Suzana je bila član brojnih sekcija i osvajala prva mjesta na takmičenjima iz različitih predmeta. Sa Suzanom smo obavili zanimljiv razgovor kroz koji smo saznali više o njenim uspjesima i interesovanjima, te o utiscima o našoj školi.

 1. Po čemu ćeš pamtiti osnovnu školu?
 • Osnovnu školu ću pamtiti po druženju sa prijateljima, ekskurziji, po svojim nastavnicima, a najviše svojoj razrednoj, nastavnici Mirjani Zec.
 1. Da li si učestvovala na takmičenjima u toku osnovne škole?
 • U osnovnoj školi sam učestvovala na mnogobrojnim takmičenjima. To su bila takmičenja iz geografije, fizike, srpskog jezika i pravoslavne vjeronauke. Učestvovala sam na opštinskim takmičenjima, a iz nekih predmeta i na regionalnim takmičenjima. Osvojila sam prvo mjesto na opštinskom takmičenju iz geografije 2016. godine i iz fizike 2018. godine, a na regionalnom takmičenju iz geografije osvojila sam treće mjesto 2016. godine.
 1. Kako si se prilagodila u novoj školi?
 • U novoj školi sam se dobro prilagodila. Sviđa mi se razred. Naročito mi se sviđa novi predmet Kultura religija kroz koji se na jedan nov način upoznajem sa unutrašnjim vrijednostima čovjeka, te sa novim kulturama.
 1. Da li si razmišljala o daljem školovanju?
 • Razmišljala sam, nakon gimnazije planiram da studiram, ali još u potpunosti nisam odlučila šta.
 1. Navedi nam neke od svojih hobija.
 • Moj hobi je pjevanje. Četiri godine sam bila član školskog hora u osnovnoj školi, a takođe sam se učlanila u Etno grupu “ Vez “ koju vodi profesor ove škole Nedeljko Kusić.
 1. Kako bi opisala sebe u par riječi?
 • Sebe bih opisala kao veoma upornu, tvrdoglavu i radoznalu osobu.
 1. Kako provodiš svoj dan?
 • Svoj dan provodim u školi, a kada dođem kući odmaram se, slušam muziku i učim.