Razgovor sa učenicom generacije iz Sitneša Gabrijelom Čekić

44043456_500729287058589_1422688645281742848_nPo završetku Osnovne škole „Vuk Karadžić” u Sitnešima, ponijevši titulu učenika generacije, Gabrijela Čekić  je odlučila da školovanje nastavi u našoj školi, upisavši gimnaziju.  Gabrijela je djevojka sa mnogobrojnim interesovanjima, te smo odlučili da sa njom obavimo kratak intervju povodom ovih uspjeha.

  1. Po čemu ćeš pamtiti osnovnu školu?

Osnovnu školu ću najviše pamtiti po društvu i nastavnici Ljiljani Bjelonić, koja nam je svima davala savjete koji će nam mnogo pomoći u budućnosti.

  1. Da li si učestvovala na takmičenjima u toku osnovne škole?

U toku osnovne škole sam učestvovala na par takmičenja, kao što su matematika i fizika, pisanje literarnih radova, a išla sam i na saobraćajnu sekciju, ali sam na svakom stigla samo do opštinskog takmičenja.

  1. Kako si se prilagodila u novoj školi?

Mislim da sam se prilagodila veoma dobro. Upoznala sam se sa radom svakog profesora, a sa ostalim drugarima iz razreda imam dobar odnos.

  1. Kako provodiš svoj dan i koliko vremena posvetiš učenju?

Svoj dan provodim gledajući filmove, slušajući muziku i dopisujući se sa drugarima, a za učenje nemam tačno određen vremenski period, ali pretežno to nije više od pola sata.

  1. Koji su ti najdraži predmeti i zašto?

Trenutno mi se najviše dopadaju latinski jezik i matematika. Latinski vjerovatno iz radoznalosti, jer je nešto sasvim novo, a matematika me zanima odmalena.

  1. Možeš li nam reći nešto o svojim hobijima?

Moji hobiji su folklor i kurs engleskog jezika. Folklor sam trenirala osam godina, ali sam zbog zdravstvenih i privatnih problema prestala, iako sam nastavila istraživati o srpskim igrama i narodnoj nošnji. Na kurs engleskog jezika idem od pete godine.

  1. Da li si razmišljala o daljem školovanju?

Poslije srednje škole voljela bih da upišem međunarodno pravo.

  1. Šta želiš da postigneš u životu?

U životu imam par ciljeva, ali je najveći da postanem uspješan advokat jednog dana.

  1. Kako bi se opisala u par riječi?

Ne volim opisivati samu sebe, ali možda optimistična i tvrdoglava.

Andrea Ivanović, IV1 gimnazije
Sonja Stojičević, IV1 gimnazije
Ivona Stojić, IV1 gimnazije
Dejana Smiljanić, II1 gimnazije