Razgovor sa mladim sportistom Aleksandrom Vučićem

Aleksandar Vučić je učenik I2 razreda gimnazije naše škole. Osnovnu školu je završio u Sitnešima. Već duže vrijeme se bavi sportom poznatim pod nazivom calisthenics(street workout) i postiže dobre rezultate. Sa Aleksandrom smo obavili intervju kako bismo više saznali o njegovim uspjesima i planovima za budućnost.

 1. Otkud ti ideja da se baviš ovim sportom?
 • Od malih nogu, bukvalno od četvrte godine počeo sam da vježbam, a onda su prije tri godine treninzi poprimili oblik calisthenics-a.
 1. Koliko često treniraš?
 • Treniram svaki dan, u prosjeku dva sata, u parku koji sam sam napravio.
 1. Da li planiraš da se baviš sportom u budućnosti ili imaš druge planove?
 • Planiram da nastavim školovanje i da studiram, na primjer građevinu, menadžment ili nešto slično, i to najvjerovatnije u Australiji ili negdje u inostranstvu. Takođe, paralelno sa studiranjem želim da treniram i da učestvujem na takmičenjima.
 1. Da li se baviš još nekim sportom?
 • Na prijedlog profesora fizičkog vaspitanja Miroslava Radovića u devetom razredu sam učestvovao na Regionalnom takmičenju iz bacanja kugle. Za takmičenje sam se spremao dvadeset dana kod kuće i ostvario najbolji rezultat osvojivši prvo mjesto. Pobjeda na Regionalnom takmičenju mi je omogućila da se takmičim na Republičkom takmičenju u Trebinju. Za Republičko takmičenje se nisam spremao jer sam uganuo desni zglob dva treninga zaredom. Na Republičkom takmičenju sam osvojio drugo mjesto i proslavio ime škole.
 1. Šta želiš poručiti mladima?
 • Poručio bih mladima da se bave sportom i da nikada ne odustaju od onoga što vole. 

  Suzana Stojković, I2 gimn.

  Miloš Medić, I2gimn.