Profesionalno informisanje učenika završnih razreda

U toku mjeseca marta u našoj školi je održano profesionalno informisanje za učenike četvrtog razreda ekonomskih/bankarskih tehničara, četvrtog razreda mašinskih tehničara, četvrtog razreda gimnazije, trećeg razreda frizera i trećeg razreda bravara/zavarivača. Predavanja za 99 učenika iz navedenih odjeljenja održala je Milanka Šnjegota, predstavnik Zavoda za zapošljavanje iz Srpca. U sklopu predavanja učenicima je prikazana prezentacija koja sadrži podatke o stanju na tržištu rada, kao i druge informacije značajne za izbor budućeg zanimanja.

,,Ovo predavanje je za mene bilo izrazito korisno, te mi je pomoglo da dobijem kompletan uvid u koncept rada i posao kojim želim da se bavim kada završim svoje školovanje. Smatram da je sama prezentacija bila baš ono što je nama kao maturantima trebalo da presaberemo svoje misli i usmjerimo ih na odluku o svom budućem zanimanju“, izjavila je Anđela Jovičić, učenica četvrtog razreda ekonomskih tehničara.

Profesor Ljubiša Popović, odjeljenjski starješina četvrtog razreda mašinskih tehničara,  naglasio je da je ovo predavanje bilo veoma korisno za maturante, te da su maturanti mogli da vide koja su zanimanja najtraženija, a takođe i kakvo je stanje sa njihovim zanimanjem na tržištu rada. Maturanti su takođe saznali na koji im sve način Zavod za zapošljavanje Republike Srpske može pomoći u traženju posla.

                                                                                                Novinarska sekcija