Priređen prijem za najbolje maturante kod načelnika

Dana 15.6.2021. godine upriličen je svečani prijem kod načelnika za najbolje maturante srednje i osnovnih škola opštine Srbac. Prijemu su prisustvovali: načelnik Opštine Mlađan Dragosavljević, načelnik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić, učenici generacija, vukovci i odlični učenici, njihove razredne starješine i predstavnici škola.

U našoj školi je ove godine proglašen učenik generacije i u IV i u III stepenu. Za učenika generacije u IV stepenu proglašena je Dejana Smiljanić, učenica IV1 odjeljenja gimnazije koja je i vukovac. Dejana je nagrađena sa 300KM, pametnim satom i knjigom „Srbac-Monografski zapisi“, dok je učenik generacije u III stepenu učenica trećeg razreda ugostiteljske škole, Tamara Milašinović koja je nagrađena sa 200KM te takođe pametnim satom i knjigom „Srbac-Monografski zapisi“. Centar srednjih škola ove godine je ispratio još 3 vukovca i deset učenika koji su imali odličan uspjeh i primjerno vladanje tokom srednjoškolskog obrazovanja i koji su takođe nagrađeni.

„Biti učenik generacije za svakoga je velika čast. U protekle četiri godine trudila sam se da budem, prije svega dobar čovjek, a potom i učenik. Željela bih da se zahvalim svojoj porodici i profesorima koji su mi bili ogromna podrška. Takođe, zahvaljujem se načelniku i rukovodstvu naše opštine na tome što su prepoznali naš trud i rad tokom školovanja. Ovakvi prijemi za nas mlade ljude pokazuju da smo vrijedni članovi zajednice i da smo cijenjeni“,  izjavila je učenica generacije za četvorogodišnje škole Dejana Smiljanić.

Učenici vukovci Nadežda Gavrić, Sanja Gačić i Marko Miljević nagrađeni su sa po 200KM,  pametnim satom i knjigom „Srbac-Monografski zapisi“.

Učenica Nadežda Gavrić je izjavila: „U protekle četiri godine školovanja imala sam samo lijepa iskustva. Za gimnaziju sam se odlučila zbog te raznolikosti predmeta. Svi moji profesori a i drugari su bili zaista korektni i nosim samo prijatna iskustva. Današnji prijem kao i uručene nagrade svakome od nas znače mnogo jer je naš trud i rad prepoznat i svakako mi je drago zbog toga.“

Odlikaši Aleksandra Vučić, Dajana Popović, Dejana Malinović, Snježana Stojković, Ana Marija Grbić, Slobodanka Grbić, Mirka Janjić, Nikola Živanić, Nemanja Kralj i Slaven Topić nagrađeni su sa po 100KM.

„Moje školovanje je u ove četiri godine proteklo veoma uspješno. Drago mi je što sam bila učenik koji je zbog svog uspjeha zaslužio da bude pozvan na prijem kod načelnika. Smatram da je to izutetno lijep gest prema nama jer nam to pokazuje da se naš trud isplatio. Svim budućim gimnazijalcima želim da poručim da se ne dvoume pri upisu jer gimnazija nije baš toliko teška kao što svi govore i da se ne boje jer ocjena nije mjerilo znanja“ , izjavila je Dajana Popović, dok je Nikola Živanić istakao: „Tokom čitavog  školovanja u srednjoj školi bilo mi je veoma zanimljivo. Pogotovo bih istakao svoje prijatelje koji su mi uvijek bili podrška i činili školovanje zanimljivijim. Nažalost, zbog pandemije virusa korona nismo mogli otići na matursku ekskurziju  zbog čega mi je zaista žao jer mislim da bismo tu stvorili još mnogo lijepih uspomena. Smatram da je  današnji prijem izuzetno lijep gest načelnika i  bilo mi je zadovoljstvo što sam bio pozvan. Nadam se da će i buduće generacije biti ovako motivisane i završavati školu odličnim uspjehom.“

Načelnik je uz čestitke maturantima istakao kako je ovo najljepši prijem koji Opština može prirediti i kako mu je drago što ih je iz godine u godinu sve više:

„Danas smo imali priliku da ugostimo maturante – odlične učenike koji su ostvarili veliki uspjeh, vukovce i naravno, dodijelili im zaslužene nagrade. Izržavam zaista svoje veliko zadovoljstvo što imamo priliku da u ovim otežanim uslovima kada je još uvijek prisutna pandemija virusa korona napravimo ovaj, sada već tradicionalni prijem , prije svega iz razloga da pokažemo mladim ljudima da cijenimo rezultate koje su ostvarili i da marljiv odnos prema obavezama uvijek daje rezultate. Naravno, čestitam im svima, želim im mnogo uspjeha u nastavku škololovanja i da se po završetku istog vrate u našu Opštniu, da tu žive rade i stvaraju porodicu i tako na najbolji način promovišu našu lokalnu zajednicu.“

Čestitke maturantima uputio je i direktor naše škole Milenko Živanić:

„Ovom prilikom svim učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate u svom srednjoškolskom obrazovanju upućujem najiskrenije čestitke i želim im sreću u nastavku školovanja ili traženju svog prvog zaposlenja. Svakako je prilika i da se zahvalimo načelniku i njegovim saradnicima jer već nekoliko godina unazad nagrađuju najbolje učenike kako Centra srednjih škola, tako i učenike osnovnih škola. To pokazuje da naša lokalna zajednica vodi brigu o mladim ljudima koji su vrijedni i perspektivni i  želi da im stavi do znanja da računa na njih na način da poslije svog školovanja opet nađu svoj radni angažman tu na našoj Opštini i time poboljšaju sam kvalitet života i rada naše lokalne zajednice.”

Član novinarske sekcije: Marijana Mrđa, I gimnazije