Prijem za dobitnike Svetosavskih nagrada kod direktora škole

Dana 30.1.2023. godine direktor naše škole Milenko Živanić je organizovao prijem za učenike trećeg i četvrtog razreda gimnazije, Tinu Vrhovac i Miloša Medića, te profesoricu Lelu Bakić.
Prijem je protekao u prijatnoj atmosferi i razgovoru o ostvarenim rezultatima, radu i pripremama za takmičenja, te planovima za budućnost.

Učenica III razreda gimnazije Tina Vrhovac je prošle godine osvojila prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz matematike. Izjavila je da je zadovoljna svojim rezultatima i da se trudi da bude još bolja, te da  njeni planovi za budućnost imaju veze sa matematikom.

Učenik IV2 razreda gimnazije Miloš Medić  učestvovao je na literarnom konkursu na temu ,,Republika Srpska“, a njegova pjesma ,,Čuvari megdana“ osvojila je 2. mjesto.  Akademija povodom Dana Republike Srpske  i dodjela nagrada održana je 11.1.2023. godine na Palama.
Miloš je izjavio da se veoma prijatno iznedadio kada je saznao da je na konkursu osvojio 2. mjesto i da ga je ova nagrada motivisala da nastavi pisati i usavršavati se.

Tina i Miloš su nagrađeni Svetosavskim nagradama, koje su ove godine po prvi put dodijeljene na tradicionalnoj Svetosavskoj akademiji u Srpcu.

Prijemu je prisustvovala i profesorica ekonomske grupe predmeta Lela Bakić. Profesorica Bakić je dobitnica Svetosavske nagrade koja joj je uručena na manifestaciji ,, Naši učitelji“ u Banjaluci  prošlog vikenda.
,,U prosvjeti radim već 38 godina i ova nagrada predstavlja krunu moga rada. Drago mi je što sam prvi profesor u našoj školi koji je na ovakav način nagrađen, a ujedno sam i prvi profesor iz Republičkog aktiva profesora ekonomske grupe predmeta , tako da to za mene ima posebno značenje“, izjavila je profesorica Bakić.

Učeniku Milošu Mediću je na prijemu uručena prigodna knjiga o Holokaustu u Evropi od 1933. – 1945. godine pod nazivom „Pričajte to svoj djeci“, Tini Vrhovac knjiga autora Stojana Zvonara „Nožičko, ljudi – vrijeme – događaji“ a profesorici Leli knjiga „Globalni izazovi i svjetska trgovina“.   

,,Ovo je još jedan primjer da se u našoj školi radi dobro i kvalitetno a Svetosavska priznanja koja su dobili učenici i profesorica nam to i potvrđuju ali nas i obavezuju da to opravdamo i u narednom periodu. Svakako da dobijanje ovakvih priznanja dodatno motiviše i učenike i profesore da i oni budu dobitnici istih.“ izjavio je Milenko Živanić, direktor naše škole.