Prijem kod načelnika za najbolje maturante

Dana 11.6.2020. godine upriličen je svečani prijem kod načelnika za maturante srednje i osnovnih škola iz Srpca. Prijemu su prisustvovali: načelnik Opštine Mlađan Dragosavljević, načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić, učenici generacije, vukovci i odlični učenici, njihove razredne starješine i  predstavnici škola.
Među prisutnima je bilo 14 učenika naše škole i 12 učenika iz osnovnih škola.

Za učenika generacije u četvorogodišnjoj školi proglašena je učenica četvrtog razreda mašinskih tehničara za kompjutersko konstuisanje, Vladana Kragulj, dok je učenik generacije u trogodišnjoj školi učenica trećeg razreda ugostiteljske škole, Anđela Aleksić.
Učenice generacije nagrađene su vrijednim poklonima.
Nagrađeni su i vukovac Milan Živanić i 11 odlikaša srednjoškolskog centra: Branka Drinić, Anja Malbašić, Momčilo Milijašević, Anđela Vujić, Sanja Adamović, Elena Đurđević, Elena Jovičić, Ognjen Komadina, Mihaela Majstorović, Ivan Zvonar i Svjetlana Petković.

Učenica generacije Vladana Kragulj izjavila je: ,,Biti učenik  generacije mnogo mi znači, predstavlja mi veliku čast. Uložila sam mnogo truda da bih ostvarila zapažene rezultate. Zahvaljujem se porodici, prijateljima i profesorima na podršci koju su mi pružali tokom dosadašnjeg školovanja. Najviše se zahvaljujem profesorici srpskog jezika i književnosti, Branki Keser na nesebičnom davanju znanja ne samo iz nastavnog, već i iz životnog gradiva“.

Učenica generacije Anđela Aleksić  izjavila je: ,,Zadovoljstvo mi je nositi titulu učenika generacije. Mom uspjehu doprinijela je mnogo profesorica stručnih ugostiteljskih predmeta, Maja Mojević i profesorica engleskog jezika, Mladena Brajić. One su mi bile oslonac svih ovih godina i nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje i nastaviti školovanje. Planiram upisati četvorogodišnju ugostiteljsko-kulinarsku školu u Banjaluci, a potom i fakultet”.

Čestitke maturantima na uspjehu uputili su i direktor školskog centra Milenko Živanić  i profesorica njemačkog jezika Mara Cvijanović Delević.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević poželio je maturantima uspjeh u budućem školovanju sa željom da svojim znanjem dostojno reprezentuju našu opštinu.
“Našli smo način da organizujemo danas ovo okupljanje i pored brojnih poteškoća izazvanih pandemijom virusa korona. Želja nam je bila da vas motivišemo i pokažemo da ste vrlo važni za našu lokalnu zajednicu. Nadam se da ćete završiti fakultete a na nama je da stvorimo uslove da se po završetku studija vratite u našu opštinu kako biste zasnovali porodice i radni angažman”, rekao je načelnik Dragosavljević.

Slavica Belenzada, IVmt