Prijem kod načelnika za najbolje maturante

Dana 13.6.2023. godine načelnik opštine upriličio je svečani prijem za najistaknutije maturante srednje i osnovnih škola opštine Srbac. Prijemu su prisustvovali: načelnik opštine Mlađan Dragosavljević, načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić, učenici generacija, učenici vukovci i učenici iz osnovnih škola koji su ostvarili izuzetne uspjehe na školskim takmičenjima, kao i njihovi mentori.
 

 

U našoj školi ove godine za učenika generacije u IV stepenu proglašena je Suzana Stojković, učenica IV2 razreda gimnazije, koja je nagrađena sa 300 KM, monografijom ,,Srbac-monografski zapisi“ i pametnim satom.

 „Ovaj prijem predstavlja lijep gest i drago mi je što sam bila ovdje jer je to pokazatelj mlađim generacijama da se trude, daju svoj maksimum i marljivo rade, jer će tako postići svoje ciljeve. Planiram nastaviti školovanje na Medicinskom fakultetu, smjer laboratorijska dijagnostika“, izjavila je Suzana.

Dobitnica Vukove diplome je i Jovana Vujičić, učenica IV1 razreda gimnazije, koja je nagrađena sa 200 KM.

Novčanim nagradama od po 100 KM i knjigom zavičajnih pisaca nagrađeno je još jedanaest odličnih učenika naše škole: Mihaela Barašin, Tamara Petković, Višnja Sančanin, Anastasija Šikman, Sanja Lepir, Teodora Lepir, Valentina Vranić, Aleksandra Drinić,  Mladen Šelehijević, Sara Gužvić i Nikolina Cvijetić. Načelnik opštine Srbac, Mlađan Dragosavljević je, čestitajući učenicima i njihovim roditeljima na uspjehu, kao i prosvjetnim radnicima, istakao da se ovim prijemom lokalna zajednica trudi da pokaže koliko joj ovi mladi ljude znače.

Svim prisutnima obratio se i direktor naše škole Milenko Živanić: „Čuli smo da se određeni broj učenika neće upisati u srednju školu u Srpcu. Meni bi bilo drago da ih ovdje bude što više, ali gdje god da se upišete, želim vam sreću i uspjeh.“

Svečana dodjela diploma za maturante održaće se 20.6.2023. godine.  

Novinarska sekcija