Prezentacija Srednje škole unutrašnjih poslova

Prošle sedmice je učenicima drugog razreda prezentovan plan i program rada  Srednje škole unutrašnjih poslova. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Ivan Balać  i Ana Panić upoznali su učenike sa sadržajima koji ih očekuju prilikom upisa u ovu školu, naglasili šta tokom školovanja mogu očekivati, koje kriterijume treba da ispunjavaju prilikom upisa, te kakve ih dužnosti i obaveze očekuju kao buduće policijske službenike.  Prezentaciji je takođe prisustvovao načelnik Policijske stanice Srbac Siniša Šnjegota.
,,Do sada smo posjetili pet škola i nastavljamo dalje, a ono što već sada možemo zaključiti jeste to da je interesovanje učenika za ovaj poziv zaista veliko“, izjavio je Ivan Balać, inspektor u Upravi za policijsko obrazovanje MUP-a Republike Srpske.
Balać je dodao da će prezentacije biti održavane do 15. marta, kada će biti raspisan konkurs za upis učenika.
,,Ovo je zaista dobar način da se učenici iz prve ruke upoznaju sa radom ove obrazovne ustanove i poslovima koje obavljaju policijski službenici. Saradnja sa Policijskom stanicom Srbac je odlična, na razne aktuelne teme zajedno organizujemo predavanja za učenike i nadam se da će taj kvalitet saradnje potrajati i u narednom periodu“, rekao je Milenko Živanić, direktor naše škole.

                                                                                                                        Novinarska sekcija