„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ oduševila srednjoškolce

Dana 20. 11. 2019. god. sa početkom u 20.00 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske odigrana je predstava „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“. Ovu predstavu posjetilo je oko 40 učenika III i IV razreda gimnazije, kao i III razreda ekonomskih tehničara u pratnji profesorica Bojane Ćirić-Miladinović, Slobodanke Vučinić i Nevene Stamenić.

Predstavu je napisao Ivo Brešan, a režirao i adaptirao Nikola Pejaković. Autor je na komičan način prikazao vlast i političare, ali i uputio oštru kritiku. Obrađene su i druge teme, poput braka i ljubavi.

Uloge su tumačili Željko Erkić, Željko Stjepanović, Ljubiša Savanović, Aleksandar Stojković, Vladimir Đorđević, Slađana Zrnić, Nataša Perić i Danilo Kerkez.

„Drago mi je što sam imao priliku pogledati ovu predstavu. Dopao mi se način na koji je obrađen problem politike i vlasti. Naročito su me oduševili glumci koji su maestralno odigrali svoje uloge. Volio bih iznova prisustvovati ovakvoj ili sličnoj predstavi“, izjavio je Nemanja Kralj, učenik III1 gimnazije.

 

Dejana Smiljanić, III1 gimnazije