Predavanje o posljedicama vožnje u alkoholisanom stanju

img_1046Auto-moto savez Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto društvo ,,Srbac“ organizovali su u petak, 23. decembra, predavanje o uticaju alkohola na mlade vozače, a takođe je prikazan i film ,,Život posle života“. Predavanje je bilo namijenjeno učenicima trećih i četvtih razreda našeg srednjoškolskog centra.

Autorka filma ,,Život posle života“ je Sanja Jokić. Sanja je kroz ovaj film pokazala stradanje dvoje ljudi u saobraćajnoj nezgodi, te promjene koje su se desile u njihovim životima nakon stradanja u saobraćaju. Sanja Jokić je imala saobraćajnu nezgodu, u kojoj je zadobila teške tjelesne povrede sa trajnim invaliditetom. Ona kroz svoj film i svoj primjer utiče na mlade da budu oprezniji u saobraćaju.
AMS RS angažovao je Sanju Jokić u okviru preventivne aktivnosti ,,Mladi kao rizična grupa u saobraćaju“, kako bi se uticalo na svijest mladih budućih vozača i onih koji su već postali vozači, da poštuju saobraćajne propise i pravila, te da shvate rizike nastanka saobraćajne nezgode prilikom njihovog nepoštivanja.

 Dragana Đukić, III1 gimn.

za-novinarsku