Praktična nastave za frizere u moderno opremljenom kabinetu

U našoj školi je u dvije posljednje školske godine zaredom upisano po jedno odjeljenje frizera. Za napredak učenika poseban značaj ima novi kabinet praktične nastave. U ovom kabinetu budući frizeri uče ne samo kako da istovremeno drže makaze i češalj, nego i  sve ostalo što svaki frizer treba da zna.

Profesorica praktične nastave Milica Babić kao frizerka radi već 18 godina, a srednju frizersku školu je završila u Banjaluci. Već dvije godine predaje praktičnu nastavu u našoj školi, što za nju predstavlja posebno iskustvo i izazov, jer nastoji svoje znanje i vještine prenijeti učenicama na što bolji i kreativniji način.

,,Veoma smo zadovoljni opremljenošću kabineta za praktičnu nastavu. Otvorene su nam nove mogućnosti za kompletno feniranje, šišanje, izradu različitih frizura i slično. Novi ambijent doprinio je velikom interesovanju učenika i probudio kod njih još veću želju za radom i maštu. Atmosfera na časovima praktične nastave u novom kabinetu i posebno namijenjenom prostoru je radna i veoma ugodna“, izjavila je profesorica praktične nastave Milica Babić.

Učenici su izjavili da im se izuzetno dopadaju časovi praktične nastave koji se održavaju u novom kabinetu nekoliko puta sedmično, te naglasili da su savladali osnovne tehnike feniranja, pranja kose, peglanja i uvijanja kose, izrade različitih frizura i slično. Raduju se svakom narednom času prakse, jer uvijek nauče nešto novo i usavršavaju svoje vještine.

Novinarska sekcija