Posjeta Sajmu knjiga u Banjaluci

Naši vrijedni učenici i ljubitelji knjiga su u petak, 15.9.2023. godine posjetili Sajam knjiga u Banjaluci. Sajam je posjetilo oko 90 učenika iz prvog razreda gimnazije, prvog razreda carinskih tehničara, drugog razreda gimnazije, drugog razreda mašinskih tehničara i drugog razreda poslovno-informatičkih tehničara u pratnji odjeljenjskih starješina i predmetnih profesora: Bore Mihajlovića, Milovana Vrsajkovića, Julije Ugren, Novke Savić, Amre Džanić Okić, Branke Keser i Željke Babić. Neki od učenika su na sajam prvi put sa školom putovali tek ove godine, jer prethodnih godina nije bilo mogućnosti za odlazak na ovakve događaje zbog pandemije virusa korona. Učenici su se u 8.30 časova sa profesorima uputili ka Banjaluci i dvorani ,,Borik“ gdje je i ove godine održan tradicionalni , 28. po redu, Međunarodni sajam knjiga u organizaciji ,,Glasa Srpske“.
Po dolasku, učenici i profesori su imali priliku da se upoznaju sa novitetima, kao i književnim klasicima, kako svjetske, tako i naše književnosti. Sajmu su prisustvovali brojni izdavači, kao što su: „Laguna“, „ Vulkan“, ,,Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo“ itd.
Sajam  je svečano otvoren 13. septembra besjedom književnika Ranka Risojevića, a trajaće  do 19.9.2023. godine.

Tema ovogodišnjeg sajma je predstavljanje produkcije domaćih i inostranih izdavača i pisaca.
,,Danas smo posjetili Sajam knjiga u Banjaluci. Oduševila nas je široka ponuda literature jer se može naći nešto za svačiji ukus. Prijatno nas je iznenadio veliki broj posjetilaca. Lijepo je znati i izuzetno nam je drago da još postoje ljudi koji gaje ljubav prema knjigama i čitanju“, izjavile su Nikolina Milijašević i Nikolina Mrđa, učenice prvog razreda gimnazije.
Nakon obilaska Sajma, učenici su slobodno vrijeme iskoristili za šetnju, a u 12.30 časova su se uputili ka Srpcu.

                                                                                                            Novinarska sekcija