Posjeta nagrađenih gimnazijalaca Banjoj Luci

Dana 7. juna 2018. godine, 17 učenika I2 razreda gimnazije, u pratnji odjeljenjskog starješine profesorice Đurđice Dabić posjetili su Banju Luku. Povod za posjetu bila je nagrada koju su učenici osvojili kao najbolje odjeljenje u školi za ovu školsku 2017/18. godinu. Kriterijumi za izbor najboljeg odjeljenja bili su: prosječna ocjena, opravdani i neopravdani izostanci, učešće učenika u vannastavnim aktivnostima, vladanje, procenat prolaznosti odjeljenja, učešće odjeljenja u akcijama i napomene u dnevniku. Odjeljenje sa prolaznošću od 100% imalo je prosjek ocjena 4,18, te minimalan broj izostanaka. Poslije trećeg časa, u 10:30 časova, učenici su se uputili prema Banjoj Luci, a u 12 časova posjetili su Muzej Republike Srpske gdje su im se najviše dopale iluzije. Kustos Muzeja RS učenicima je poželio dobrodošlicu, te ih upoznao sa zanimljivim činjenicama o njegovom nastanku i namjeni.
Nakon posjete Muzeja RS, učenici su od 14 do 16 časova pogledali naučno-fantastički film ,,Svijet iz doba jure – uništeno kraljevstvo”, snimljen 2015. godine. Slobodno vrijeme do 18:30 časova učenici su iskoristili za šetanje i razgledanje centra grada.
Profesorica Đurćica Dabić izjavila je:”Prezadovoljna sam uspjehom cijelog odjeljenja, učenici su vrijedni, kulturni i pažljivi na časovima, te međusobno jako dobri drugovi. Nadam se da će nastaviti ovim putem i postati još bolji u budućnosti. Posjeta Banjoj Luci je prošla odlično uz druženje, razgovor i šalu”.  
Po završetku filma, učenici su se uputili ka Srpcu, gdje su bezbjedno stigli.
                                                                                                                                                                                                        Vladana Kragulj, IImt