Posjeta Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Učenici I, II i IV razreda gimnazije JU CSŠ „Petar Kočić“ su sa profesorima Marom Cvijanović Delević, Dijanom Lazić, Nevenom Stamenić, Katarinom Stojnić, Dragicom Pezerović i Julijom Ugren posjetili Međunarodni sajam knjiga u Beogradu koji je održan 25. oktobra do 1. novembra 2015. godine. Učenici i profesori su se u petak, 30. 10. 2015. godine u 5 časova uputili ka Beogradu. Po dolasku u Beograd, učenici i profesori su posjetili Hram Svetog Save, a nakon toga su se uputili ka Kalemegdan. Slobodno vrijeme do 17 časova, učenici su iskoristili za kupovinu, razgledanje specifičnosti arhitekture i drugih zanimljivosti u Ulici kneza Mihaila. Nakon svih aktivnosti, učenici su od 17 časova posjetili Sajam. Na ovogodišnjem Sajmu predstavljene su knjige domaćih i stranih autora, ali su održani i mnogobrojni tematski razgovori. Osim izdavača, na Sajmu su bili prisutni knjižari i distributeri, bibliotekari i mnogobrojni pisci sa promocijama svojih knjiga.

Predstavljen je i veliki broj izdavačkih kuća kao što su: „Laguna“, „Arhipelag“, „Geopoetika“, Dereta“, „Akademska knjiga“, „Vulkan“, „Kreativni centar“, „Portalibris“ itd.
Najtraženije knjige su bile: Šekspirove tragedije: „Hamlet“, „Romeo i Julija“, djela Dostojevskog i Tolstoja, memoarska knjiga „Saša“ Isidore Bjelice, zbirka mudrosti Paula Koelja „Maktub“, knjiga „Čudan osjećaj u meni“ Orhana Pamuka, novi roman Umberta Eka „Nulta tačka“, roman „Roman u slikama“ Gordane Kuić, „Marsovac“ Endija Vira itd.

Učenici su veoma zadovoljni posjetom Sajmu, a gotovo svi su sa Sajma izašli sa knjigom u ruci. U 20 časova ,učenici i profesori su se uputili ka Srpcu, gdje su bezbjedno stigli.

 

Andrea Ivanović I1 gimnazije

[Not a valid template]