Posjeta Danu otvorenih vrata Univerziteta u Banjoj Luci

Za maturante iz najvećih lokalnih zajednica Republike Srpske 15. aprila 2022. godine u 12 časova  organizovan je Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjoj Luci, a istom su prisustvovali i učenici naše škole. Učenici IV razreda gimnazije i IV razreda ekonomskih tehničara posjetili su Univerzitet u pratnji odjeljenjskih starješina, profesorica  Lele Bakić i Julije Ugren.

Svečanost povodom otvaranja Dana otvorenih vrata održana je u Univerzitetskoj dvorani. Istog dana, u Univerzitetskoj dvorani održan je i Sajam fakulteta pri čemu  su maturanti dobili osnovne informacije o fakultetima u sastavu Univerziteta u Banjoj Luci.

Poslije toga, maturanti su mogli u grupama da posjete fakultete Univerziteta u Banjoj Luci za koje su zainteresovani, a od strane fakultetskih profesora su dobili sve informacije o studijskim programima, načinu upisa, polaganju prijemnih ispita, izvođenju nastave, kao i o studentskom životu.

Sve ove aktivnosti organizovane su u sklopu Dana studenata Univerziteta u Banjoj Luci koji su trajali od 10. do 20. aprila 2022. godine. Organizator Dana studenata je Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci u saradnji sa Unijom studenata Republike Srpske, a uz podršku Univerziteta u Banjoj Luci i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Gabrijela Čekič IVgimn.

Jelena Petković IVgimn.